SAVETI OKO KUPOVINE SAABA 9-3 SS
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Re: Savet oko kupovine Saab 9-3 1.9 TID
@simpson, ja imam trenutno 2 auta na plin, pre njih sam vozio 3 auta na plin... Kum moj ovo mu je treci auto na plin... Ja nemam pojma o kakvim ti problemima pricas. Boza Gripen ima auto na plin... Ja na 100k km promenim dizne i isparivac koji zajedno kostaju 150e i teraj dalje sledecih 100k km. Jedino me plin na kolima nikad nije zajebavao, skoro sve ostalo jeste...
@trx88, toyote se ne kvare skoro pa nikad zato forum nije aktivan!
@trx88, toyote se ne kvare skoro pa nikad zato forum nije aktivan!
-
- Drug Član
- Pridružio se: 11 Mar 2014, 11:08
Meni je stvarno drago da procitam takva iskustva. Ove sto znam uvek neki izgovor, te peljav plin, te ne sipam ovde, te ovo te ono.
- VladimirS
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Mar 2014, 13:01
Uze mi reči iz ustaPerkele je napisao:toyote se ne kvare skoro pa nikad zato forum nije aktivan!
Evo i moj primer Korole...4 godine kod mene bez problema
Što se plina tiče...pa, oko 170000 na 3 automobila (Korola je jedna od njih), jedino sa Saabom imam manje probleme ali ništa što bi me nateralo da kupim dizela
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Na autu sve sto se tice struje mora da bude 200% ispravno da bi auto radio kako treba. Redovna zamena svecica, kablova kod auta koji imaju kablove i svega ostalog vezanog za to. Drugo, od kad su poceli da markiraju gorivo i da sipaju ono sranje u gorivo ako ne zamenis filtere na 10k plafon onda mozes da imas ozbiljan problem a ranije nikad nisam menjao filtere. Nakupi se neki katran i neki kao pepeo u fltere a vecina ne menja nikad i zato imaju probleme. Dva filtera i zamena 1500din, znas kakvi su nasi ljudi ne menjaju i onda imaju problem.simpson h je napisao:Meni je stvarno drago da procitam takva iskustva. Ove sto znam uvek neki izgovor, te peljav plin, te ne sipam ovde, te ovo te ono.
-
- Drug Član
- Pridružio se: 11 Mar 2014, 11:08
Hvala na odgovoru, sasvim moguce i sasvim realno realno to sto si napisao. Na koliko se menjaju kablovi i svecice na 9-3 benzin-plin?
- Bojan86
- Pridružio se: 08 Nov 2016, 17:31
Pomoc pri kupovini Saab 2.0 t 150 ks
Pozdrav ,zovem se Bojan nov sam na forumu,ne vozim niti sam ikada vozio Saab ali sam oduvek zaljubljen u taj auto tacnije u 9-3 ,iskrsao mi je jedan 9-3 2.0 t 110kw 150 ks koji izgleda jako lepo ali sam malo skeptican jer je benzinac i plasi me to odrzavanje tj mogucnosz nedostatka delova,treba mi pomoc i to hitno zanima me:
Veliki servis, da li je komplikovan za rad posto kazu da je saab karakteristican,
Onda neki kvarovi i na sta bi trebalo da obratim paznju kod saab 2.0 t 150 ks 2007 god,
Dostupnost delova pri nekom vecem kvaru ,itd ,
ocekivana potrosnja jer plin me ne zanima da ugradjujem
pomagajte ljudi sad mi je sansa da vozim saab ili nikad :) hvala unapred
Veliki servis, da li je komplikovan za rad posto kazu da je saab karakteristican,
Onda neki kvarovi i na sta bi trebalo da obratim paznju kod saab 2.0 t 150 ks 2007 god,
Dostupnost delova pri nekom vecem kvaru ,itd ,
ocekivana potrosnja jer plin me ne zanima da ugradjujem
pomagajte ljudi sad mi je sansa da vozim saab ili nikad :) hvala unapred
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
Re: Pomoc pri kupovini Saab 2.0 t 150 ks
Dobrodosao! Evo bas smo skoro pricali na tu temu OVDE i nemoj da te naslov zbuni
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Pozdrav,
Jeste da sam sa druge strane( dizel) ali mislim da ti je taj motor prava stvar. Ugradjivan je i u Opele tako da za delove nema brige. Cini mi se da je to 2.0 sa low presure turbom. Nije raketa ali za nase uslove taman. Nzm odakle si ali za majstore ne treba da brines. Javice se vec neko ko se bolje razume u benzince ali mislim da sa tim motorom nema promasaja.
E, da... Imao je nas drug sa foruma Tazz bas takvog za prodaju. Covek vozi Saab-ove benzince vec dugo. Ako ga nije prodao mozes i njegov auto da pogledas.
Jeste da sam sa druge strane( dizel) ali mislim da ti je taj motor prava stvar. Ugradjivan je i u Opele tako da za delove nema brige. Cini mi se da je to 2.0 sa low presure turbom. Nije raketa ali za nase uslove taman. Nzm odakle si ali za majstore ne treba da brines. Javice se vec neko ko se bolje razume u benzince ali mislim da sa tim motorom nema promasaja.
E, da... Imao je nas drug sa foruma Tazz bas takvog za prodaju. Covek vozi Saab-ove benzince vec dugo. Ako ga nije prodao mozes i njegov auto da pogledas.
Poslednji put menjao 1 dana Bagzi93, izmenjena 10 puta
- Bojan86
Hvala na odgovoru izvini samo kazes 1.8 ? Covek mi je rekao da je 2.0 turbo 150 ks da nije neka greska ili nisam razumeoBagzi93 je napisao:Pozdrav,
Jeste da sam sa druge strane( dizel) ali mislim da ti je taj motor prava stvar. Ugradjivan je i u Opele tako da za delove nema brige. Cini mi se da je to 1.8 sa low presure turbom. Nije raketa ali za nase uslove taman. Nzm odakle si ali za majstore ne treba da brines. Javice se vec neko ko se bolje razume u benzince ali mislim da sa tim motorom nema promasaja.
- VladimirS
- Drug Član
Svi imaju 2000ccm, sem 1.8i sa 122ks a ovaj to nije.
Samo napred!
Samo napred!
- Bagzi93
- Drug Član
Ja pogresio Ispravicu u postu.
- Bojan86
Nista druze :) bilo bi lepp da se javi taj covek sto ima iskustva sa benzincima da mi kaze na sta da obratim paznju i slicno...mene potrosnja ne zanima previse...tj ok ne bih voleo da trosi 15 litara ali ono 10 -11 gradski je verovatno realnost ne znam za voznju na otvorenomBagzi93 je napisao:Ja pogresio Ispravicu u postu.
- kd23se4
- Site Admin
Bojane radi se o motoru koji si video verovatno u Opel Vectre/Signuma, a motor je evolucija motora iz Opel Calibre, Astre G........nadji bilo koji cestit Opel servis ili uopste bilo koji prosecan majstor ne bi trebao da ima problem da ti pogleda taj auto.
Motor - menjac - trap je od GM-a tj. Opela i surogata, u skladu sa tim neces imati problem sa delovima.
Ako vidis da majstor ne zna oko tog motora zaobisao bih ga i da vozim VW Polo ili Opel Corsu
Motor - menjac - trap je od GM-a tj. Opela i surogata, u skladu sa tim neces imati problem sa delovima.
Ako vidis da majstor ne zna oko tog motora zaobisao bih ga i da vozim VW Polo ili Opel Corsu
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- Bojan86
kd23se4 je napisao:Bojane radi se o motoru koji si video verovatno u Opel Vectre/Signuma, a motor je evolucija motora iz Opel Calibre, Astre G........nadji bilo koji cestit Opel servis ili uopste bilo koji prosecan majstor ne bi trebao da ima problem da ti pogleda taj auto.
To je ohrabrujuce...:) posto bih sledexe nedelje trebalo da uzmem tog saaba ako sve bude u redu
- VladimirS
- Drug Član
KD, mislim da je kod majstora veći problem strah nego neznanje (mada ima i ovoga dosta). Jedan lokalni, ovde u Kš, nije hteo ni da vodi ragovor sa mnom na sam pomen reči "Saab". Samo je vikao: "to je specifično, komplikovano, ne radim ja to!"
Iako sam ga samo pitao gde da nađem o-ring gumicu sa leptira, tj da li on ima i da li može da je zameni (to sam mogao i sam ali sam tada bio "nov" sa ovim). Eto.
Bojane, mislim da sa tim motorom, što kažu, "nema greške". Malo toga može da pođe naopako ako uspeš da odabereš koliko toliko održavan primerak.
I da, to što gledaš je 1.8t (ima 2000ccm) i 150ks (remapiranjem kompjutera možeš da dobiješ do oko 50ks, ili i više). 2.0t ima 175ks a 2.0T ima 209ks (ili tu negde, nisam siguran, koji konj gore dole)
Dr. Tazz će ti sigurno pomoći a ima još ljudi koji voze te motore pa neka se oglase i oni.
Iako sam ga samo pitao gde da nađem o-ring gumicu sa leptira, tj da li on ima i da li može da je zameni (to sam mogao i sam ali sam tada bio "nov" sa ovim). Eto.
Bojane, mislim da sa tim motorom, što kažu, "nema greške". Malo toga može da pođe naopako ako uspeš da odabereš koliko toliko održavan primerak.
I da, to što gledaš je 1.8t (ima 2000ccm) i 150ks (remapiranjem kompjutera možeš da dobiješ do oko 50ks, ili i više). 2.0t ima 175ks a 2.0T ima 209ks (ili tu negde, nisam siguran, koji konj gore dole)
Dr. Tazz će ti sigurno pomoći a ima još ljudi koji voze te motore pa neka se oglase i oni.
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Sve je već rečeno...
Mana tih motora je koliko ja znam, a i menjah sam na dva komada...
Mali lanac bregastih, sa klizačima i španerom.
Oće prezupče... Na Balanserima, pa trese...
Na ovom što ja imam...
Promenjen i veliki i mali lanac...
I to im je mana, kobajagi... Na oko 200.000 se dešava.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Na ovom što ja imam...
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
- Bojan86
TAZZ je napisao:Sve je već rečeno...
Na ovom što ja imam...
Hvala na odgovoeu da li je ti skup kvar? Kako stoji sa velikim servisom,trap?
- Bojan86
Hvala na odgovoru :) ja mislim da je rekao bas da je 2.0t 150 ks ,ne znam mnogo me vuce da uzmem auto iako ljudi imaju predrasuda kao propala firma itd...ne vidjam ih cesto na ulicama sto mi je takodje prednost jer je koliko toliko jedinstvenVladimirS je napisao:KD, mislim da je kod majstora veći problem strah nego neznanje (mada ima i ovoga dosta). Jedan lokalni, ovde u Kš, nije hteo ni da vodi ragovor sa mnom na sam pomen reči "Saab". Samo je vikao: "to je specifično, komplikovano, ne radim ja to!"
- Bagzi93
- Drug Član
Valjda je samo oznaka 1.8t ( na autu)a motor je 2000ccm. Onaj od 175 ks ima oznaku 2.0t a onaj od 205 ks 2.0T. Inace svi su 2000 ccm ali im je valjda drugacija mapa i turbina.
- kd23se4
- Site Admin
E pa upravo od takvih servisa treba bezati, jer majstor koji je izgradio misljenje pre nego sto je otvorio haubu mi ne treba ni za VW-a, jer on ce tako da ti popravlja i njega - ako neki kvar nije vec imao ili nije naucio da radi onda je "preforsiran" - hvala - dovidjenja - idemo daljeVladimirS je napisao:KD, mislim da je kod majstora veći problem strah nego neznanje (mada ima i ovoga dosta). Jedan lokalni, ovde u Kš, nije hteo ni da vodi ragovor sa mnom na sam pomen reči "Saab". Samo je vikao: "to je specifično, komplikovano, ne radim ja to!"
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- VladimirS
- Drug Član
Pogledam ga popreko svaki put kada prođem pored njega, servis mu je na otvorenom a dolaze sve neki zatamnjeni Audiji i tako neki "mafijaški".kd23se4 je napisao:E pa upravo od takvih servisa treba bezati, jer majstor koji je izgradio misljenje pre nego sto je otvorio haubu mi ne treba ni za VW-a, jer on ce tako da ti popravlja i njega - ako neki kvar nije vec imao ili nije naucio da radi onda je "preforsiran" - hvala - dovidjenja - idemo dalje
Meni bi crvenko bio prvi izbor, jedinstvena boja, nema šta.
- zaricmica
- Pridružio se: 27 Avg 2013, 04:42
Nema greske sa tim motorom. Ja imam stage 1 i raketa je. Plin trpi odlicno i uopste nije skup za odrzavnje. Garantujem da je jeftiniji od famoznih nemaca.
Sent from my S57 using Tapatalk
- Bojan86
Negde sam procitao kao da turbo benzinci nisu bas za plin ali bi bilo lepo da jesu da bar postoji kao opcija jer ja sam neko ko nije bas skrt na gorivu,u ovog focusa sto imam dve godine sam samo ultra diesel sipao,jednom sam sipao obican,tako da bih praktikovao i u saaba najjaci benzin iako je kvalitet goriva kod nas generalno los,medjutum nisam se susretao sa potrosnjom od 10-12 litara(kako kazu neki) jos pa ako saab toliko trosi gradski videcu kako cu podnositi to :)zaricmica je napisao:Nema greske sa tim motorom. Ja imam stage 1 i raketa je. Plin trpi odlicno i uopste nije skup za odrzavnje. Garantujem da je jeftiniji od famoznih nemaca.
Poslednji put menjao 1 dana Bojan86, izmenjena 11 puta
- Bagzi93
- Drug Član
Opusteno sto se plina tice. Na forumu su sve plinjare i to one od 250 ks tako da za tebe ako se ponovis nema zime
- Bojan86
Lepo je znati da podnosi plin dobro iako opet kazem ja bih prvo krenuo sa benzinom samo ali pitanje je ako je velika potrosnja koliko bih finansijski to osecao, trenutno sam sam nisam ozenjen pa je lakse mnogo voziti malo jaci auto :DBagzi93 je napisao:Opusteno sto se plina tice. Na forumu su sve plinjare i to one od 250 ks tako da za tebe ako se ponovis nema zime