Problem 1 : P0101 i problem 2: slabo ubrzanje

miroslav_s
Pridružio se: 31 Mar 2017, 21:56

Problem 1 : P0101 i problem 2: slabo ubrzanje

Postod miroslav_s » 28 Feb 2019, 00:51

Pozdrav svima!

Imam problem sa mojim Saab-om (Saab 9-3 ss aero 2003) koji izbacuje P0101. Na internetu sam malo guglao i pronaso sam sta ta sifra znaci. Proverio sam MAF i MAP, tj zamenio ih )polovnim) ali se greska opet pojavi. D(a napomenem da sam promenio par komada kako MAF tako i MAP , tako da je nemoguce da su svi bili neispravni. Kontrolisao sam creva nebi li prometio da se negde cuje kako vazduh izlazi ali nisam mogao da primetim nigde. Zelim Takodje da napomenem da sam po raznim forumima citao koja su creva obicno kriticna i gde treba obratiti paznju ali u mom slucaju se pokazalo da su creva svuda OK. Ostao mi je samo hladnjak da proverim jer sam citao kako su ljudi upravo tu pronasli da curi i zato prijavljuje gresku P0101. Hteo sam da pitam da li neko ovde ima/imao istu gresku i sta je bilo problem tj kako ste resili to.
Moj drugi problem je da se auto cudno ponasa kada radi na ler. Obrtaj- kazaljka se krece gore dole i cujem kako motor radi "gore -dole", ne znam kako drugacije da napisem. To se ne desava uvek ali veoma cesto tj od 10 startoavanja desi se 8 puta. Isto tako se desi da auto se normalno ponasa dok vozim i posle par predjenih kilometara primetim da jedva ubrzava u 1 i 2 brizinu ali kada dodjem do 3 ,4 5 i 6 auto normalno vuce. Onda moram da stanem , ugasim auto i kada ga odmah upalim auto norlano vuce u 1 i 2 brzinu.
Citao sam dosta po forumima i za ovaj problem i ljudi su menjali ili ECU ili kucistem ler gasa. Meni auto neregistruje nikakvu gresku kada se pojavi problem sa ubrzanjem. Menjao sam kuciste ler gasa (doduse polovna u oba slucaja) ali opet kazem neverujem da je moglo da se desi da bas oba budu neispravna. Jedino sto nisam promenio je ECU. Za zamenu ECU sam citao da trea kodovanje, tako da nije samo skini i stavi drugi ECU. Cisto me zanima da li je neko od vas imao ovakav problem. Ako jeste da li ga je resio i kako.
UNpared se zahvaljujem svima za bilo kakav savet ili pomoc.
S postovanjem,
Mika

Korisnikov avatar
Vlaisavljević
Pridružio se: 21 Apr 2015, 14:22

Re: Problem 1 : P0101 i problem 2: slabo ubrzanje

Postod Vlaisavljević » 28 Feb 2019, 09:01

Dobrodošao Miko. :)
Nadamo se da će se javiti neko ko bolje poznaje 9-3.

Do tada, savetujem da se predstaviš. Tako nalažu pravila foruma.
Nakon toga možeš da otvoriš temu i pokažeš nam svoj automobil.

Pozdrav !
:9000CS:

Povratak na “SAAB 9-3 SS MY 2003-”