SAAB ponuda iz inostranstva

Oglasi Saabova iz inostranstva, saveti oko uvoza polovnjaka...
Gost

Re: SAAB ponuda iz inostranstva

Postod Gost » 27 Jul 2012, 16:35

Svakako ce ti trebati akumulator,kupi njega prvo. Ja licno ne bih slep nego ga lepo dovezao.Ako mi je sudjeno da crkne na tu tolicku relaciju neka crkne,ali nece mu biti nista tih nekolicinu kilometara. Pre polaska samo proveri tecnosti i laganica. Lepa kupovina,sa srecom

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 27 Jul 2012, 16:39

Evo ja sad udjoh na forum i videh pitanje - pa da kazem svoje misljenje:

- Posto je akumulator riknuo,on svakako treba nov.Tu nema zbora.
- Slep ili voznja!? ....... ako bi gledali sa aspekta kako bi trebalo da bude,po PS-u bi trebao da bude teleportovan u servis i tamo da se maksimalno istrese,pregleda,i napravi spisak sta je za rad....Ali,posto smo u startu svesni nekih cinjenica (da je stajao dogo,da ima nekih ulaganja itd.),onda bih ja uradio sledece:
Kupio akomulator,stavio,i u tih 80tak kilometara do Beograda upoznao se tim autom koliko je moguce,slusao zvuke koje ispusta,pratio dimove,temperaturu,gledao i osecao kakav je na saltenju,volanu itd.....i naravno NE BIH GA cepao da vidim koliko moze da "juri".

U principu,ne verujem da si bas neke kurate srece ,da se desi neka ruzna stvar (mislim na zesci kvar) u tih pola sata puta.Kada ga doteras....savetujem te,da prvi koji ce da cuje auto kako radi ,i prvo strucnije misljenje ,cujes od TAZZ-a.....a evo i zasto te to savetujem.Tazz ti svoje misljenje nece naplati(mozda kafa/sok).To misljenje ce ti dosta pomoci u perspektivi ali mu MORAS doci na noge,a ne on da dolazi kod tebe (onda je to druga prica).
Kada ti on kaze sta ima da ti kaze po pitanju auta,ti onda odabiras servisera (ako ga nemas),trazis misljenja i savete,i odlucujes se za onog koji ti najvise odgovara.Tada ces vec biti u necijim rukama (sto se tice majstora) a mi cemo samo citati i uzivati u tvojoj novoj temi......

Znaci,stisni zube,pomoli se Bogu ,NE po gasu,i doteraj ga na prvi "Tazz check point "

Gost

Postod Gost » 27 Jul 2012, 16:56

Ako zelis da auto zadrzavas za sebe i da ga vozis dugi niz godina moj ti je savet da odradis konverziju na b204/b205. Tek tada ces mirne glave i sa osmehom voziti dugi niz km i god. Ovako je prilicno yaebano

Korisnikov avatar
treki
Drug Član
Pridružio se: 26 Jun 2012, 00:00

Postod treki » 27 Jul 2012, 17:02

Hvala puno na odgovorima. Slika

Onda ce tako i da bude, lagano cu ga dovesti na tockovima.

Pusticu TAZZu pm, pa da vidim s njim kad mu odgovara da dodjem i ako mu odgovara. U svakom slucaju da znate, da nema ovog foruma, veliko je pitanje da li bih se odlucio na kupovinu bilo kog SAAB-a.
Eto koliko ste uticajni. Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 27 Jul 2012, 17:17

treki je napisao:Eto koliko ste uticajni. Slika
Slika ......... Slika Slika Slika

A sad ozbiljan komentar.....Pazi.....tazz je nas,a majstori su sami za sebe.Taz te vidi kao druga (clana foruma) a majstor te gleda kroz dinar.Taz je forum osnovao iz ljubavi i entuzijazma,a majstori su servise otvorili kao sopstveni biznis......zato prvo tazz,pa onda svi ostali.......kapiras.Primera radi,ako se cuje lanac a ne podizaci,Tazz nema nikakav interes da ti kaze NE istinu....a serviser ima ,jer mu je to hleb......e zato,ti prvo skupljas informacije i savete (tazz-a,foruma i majstora),pa gde budes imao najvise poklapanja,taj je pravi.....a ne ovaj je dobar jer je rekao Aero da je dobar.......to je onaj deo one poruke kada sam ti rekao "pametno"a ne da te neko "kida" za badava.....

Evo i obrazlozenja za dolazak na noge kod Tazz-a.
Ako Tazz izadje da proseta kuce ( Slika na primer),dal stajao sa komsijom i caskao,ili slusao tvoj auta kako radi - njemu je u principu sve jedno...jel tako? Ali ako mora da spakuje pola garaze u gepek svog auta,i da dodje on tebi na noge,onda se to zove "izlazak na teren" i to ima svoju neku cenu,jer i njegova deca vole sladoled i najke patike.....
Zato sam te posavetovao TI kod njega ( onako ne obavezno),i onda to najmanje boli tvoj novcanik,njemu ne remetis planove,a saznas mozda vise nego u bilo kom servisu.....
Posle toga,isto to uradis u ozbiljnijoj varijanti (tamo gde odlucis/ili gde ti se kaze),s tom razlikom ,sto ces u gepeku vec imati 50% delova koje su za zamenu,jer ce ti biti receno sta treba,gde da uzmes itd......
Znaci cuvas sebe,postujes druge,i pakujes auto kako valja - nema bolje kombinacije....

Samo lagano ,i bice to sve ko Bog Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 27 Jul 2012, 18:22

Mozes da ga vozis, polagano, mozes na slep. Uzmes papire, registrujes, odes s nekim.. ko se razume i ima mrcinu od auta da ako ne daj Boze stanete, mozete da se doslepate... gde je tu duh avanture...

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 28 Jul 2012, 22:24

Hehehe, tako je. :-) Vec sam dogovorio da drugar ide samnom, za svaki slucaj za slep da se nadje..:-)

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 30 Jul 2012, 11:28

Treki - jel stigao.... Slika

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 30 Jul 2012, 11:36

Nije, jos uvek cekam Slika , odnosno jos uvek je u Novom Sadu.
Papiri bi trebali da budu gotovi najranije sutra, tako mi rekose.
Izludecu cekajuci, majke mi.
Jos uracunajmo tu jedan dan da ga registrujem ovde u bg i onda idem po njega. Ja kontam sreda najranije.
Joooooj ko ce da ceka toliko. Slika
Sad bi neki rekli, ajde, sta si se tu uzjogunio, cekas 15 godina na svog prvog SAAB-a, sta je jos dan ili dva. Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 30 Jul 2012, 11:53

A da....rekosmo da ga dovozis Slika ......Pa nista - procice i tih par dana.Znam da skaces kao da su te prikacili na struju,ali dobro.Izdrzaces......a i mi s tobom.....

P.S. - ko ce te slusati Slika do srede/cetvrtka kako kukas kao ranjenik Slika Slika
Sala - naravno

....tu smo da te zamajavamo da ti vreme brze prodje Slika

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 02 Avg 2012, 10:50

Evo jos jedan update.
Juce mi je javljeno da je carina placena, a danas ovaj drugar ide po svoj auto i izvozi i mog SAAB-a sa carine. Slika
Ako stigne da mi posalje sve papire danas da ga registrujem, mozda vec veceras odem po njega, ako ne onda sutra.
Jaooj ko ce izdrzati, ne mogu ni nasta drugo da se skoncentrisem. Slika

Takodje imam pitanje, posto mi se nesto ne mili da ga palim na kablove pa da ga tako teram za BG koji mi akumulator preporucujete?

U pitanju je 9-3 2.0t (150 ks) 2002. g.

Auh valjda ce sve da bude u redu.

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Avg 2012, 11:23

treki je napisao: koji mi akumulator preporucujete?
Mislis na amperazu ili marku akumulatora ....

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 02 Avg 2012, 11:38

Mislim i na jedno i na drugo. Slika

Mada, marka kontam nije presudna, vise me zanima amperaza. Citam na netu i vidim da se spominje nesto oko 60-62 ampera, ali bolje da se konsultujem i sa vama ovde.

I dimenzije ne znam koliki problem mogu da budu.

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Avg 2012, 11:50

Pa to je to....nije sad striktno dal je 62 ili 66....ona kadica u kojoj stoji je prakticno reper njegovih gabarita.......na to obrati paznju,na polove (levi/desni plus).....a marka prema finansijama....Ja volim vartu,bosh....ali i somborac vrsi posao.....

Korisnikov avatar
treki
Drug Član

Postod treki » 02 Avg 2012, 11:58

Ok, hvala puno AERO.

Nadam se da od sutra prebacujemo ovu 9-3-jku u drugi deo foruma. Slika

Posle cu ovde napisati i moje iskustvo oko uvoza stranca, koliko me sve izaslo (para, nerava) i sl., da drugi imaju okvirno neku predstavu sta ih ceka ako se upuste u ovu avanturu.

Korisnikov avatar
nik 900t
Drug Član
Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00

Postod nik 900t » 02 Avg 2012, 12:00

nebih ti preporucio somborac ovo sto rade u zadnje vreme traje koliko i garancija znam barem 5 ljudi kome je somborac otkazao odmah posle garancije uzmi vartu ili bos jesu skuplji ali ne bez razloga, top la slovenacka je jako dobra, baner je sranje ja ga imam to nemoj ni slucajno da uzimas ja uzmem taj baner kao dobar ovo ono kad ispade govno najstrasnije cak je i moj komsija uzeo kad i ja pa ista prica.
Saab 900og

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Avg 2012, 12:16

treki je napisao: Posle cu ovde napisati i moje iskustvo oko uvoza stranca, koliko me sve izaslo (para, nerava) i sl., da drugi imaju okvirno neku predstavu sta ih ceka ako se upuste u ovu avanturu.
Evo ja sam ti pripremio mesto za pricu OVDE ,tako da cemo tu gomilati postove na tu temu.....
Ima tu dosta fora i fazona.....tako da ce nam svacije iskustvo i znanje - znaciti.

TAZZ

Postod TAZZ » 02 Avg 2012, 18:44

Uzmesh 62 ampersata... nije problem... ali gadjaj jaku amperazu! Ono 480A ili 560A... to je snaga koju pusti... sto je veca lakse vrti alanser. Recimo na 9-5 sam stavio Vartu cini mi se 56ah ali 560A recimo... koliko recimo somborac od 72ah ima... znaci nije samo ah bitno... Bitnije Koju struju pegla... sto veca amperaza to bolje...

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Avg 2012, 19:52

Tazz !?...jel postoji neki limit u toj struji do koga (recimo) kaseta moze da trpi.

....gle sto te ovo pitam.Znam da bi jakom strujom bila ugrozena osetljiva elektronika na autu.....

Znas sta su "STARTERI" ..... i gle sad.Imas preklopnik za 12V i 24V.Ok,zviznes ga na 12V,ali ima i potenciometar za jacinu struje.

Sta bude ako ga odvrnemo do koske - Maksimalna struja startovanja (700A,800A i vise).....jel smo spalili DI ili ce izdrzati?
nik 900t je napisao:nebih ti preporucio somborac
Slazem se sa nik-om da je somborac "nuzno zlo",ali ako pare nisu problem,onda OVAJ sa 730A jakom strujom ima da ga okrene na krov kad zavergla Slika .........ali dvesta evra za 44Ah Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 02 Avg 2012, 20:31

Ajde ne preterujemo... elektro tehnika kaze... snaga je jednaka struja pomnozeno sa naponom... ako starter vuce 2.4kw... 2400w=12V*200A... Sad koju struju vuce DI ne znam napamet... Ako je uredjaj ispravan... Nece povuci vecu struju nego li ima snagu. To je kao da me pitas... potrosnja u mom stanu je 11.4KW... koliki mi treba agregat za stan... ja bi ti rekao ... zavisi koliko nestaje cesto struje, koliko cesto imas velike potrosace... da rade... moze da ti zadovolji 3.5kw agregat a moze da ti treba zahtev i od 16kw. ;) ako je fabrika recimo... 62ah i 480A. Ja sam kupio 56ah i 520A i... kad sam palio auto... bilo zzzzznnn brmmm... a sa 62 i 480 zn zn zn zn ... brm...

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Avg 2012, 20:36

Nisi me skapirao.......jel sme 44Ah sa 730A na DI od saab-a?

TAZZ

Postod TAZZ » 02 Avg 2012, 20:38

A probaj... posle recimo 5 verglanja... cao accu.

TAZZ

Postod TAZZ » 02 Avg 2012, 20:39

I ovoj prici nije ovde mesto... postoji garaza ili teh deo...

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 02 Avg 2012, 20:39

Prebaci kad zavrsimo.... Slika

Sto cao aku?.....zbog 44Ah?

TAZZ

Postod TAZZ » 02 Avg 2012, 20:41

Sta je 44ah? Sta oznacava?

Povratak na “OGLASI SAAB-OVA U INOSTRANSTVU”