Postod BOKI 900 » 09 Jun 2013, 11:35
Opet tvrdim da nije ovako kako kazes KD bar ne u vecini slucajeva.
Licno sam uvezao dosta komada kojima je trebalo samo pranje.
mnoga sam uvezao kojima je trebalo par sitnica koje nedostaju maltene svakom autu starom 10tak godina.
ima raznih prica ali nemogu da tvrdim da drugi ne kupuju to sto ti pricas.
ali daleko od toga da je to iole masovno.
dodji jedan dan na dobanovce na carinski magacin,pogledajmo zajedno ceo magacin taj dan(uvek ima oko 150-200vozila)svacijih,bar 15 uvoznika i da prestanu posle te proizvoljne price koje su zapravo samo primeri pojedinaca interpretirani da to rade svi i da normalnih kola nema.ja cu ti dokazati suprotno.
Pricam o kolima 2002-2008godiste sa cenom od 2000-9000e.
Tesko da ces naci na carini u bilo kom trenutku auto sa limariskom stetom vecom od 200e.mozda 1 auto od 30komada.
Ako dobar punto 2002 kosta gore 850e,ko ce kupiti krsinu za 400e uz sve ostale identicne troskove kad ce inicijalno ulaganje u krsinu premasiti razliku?
ili neki drugi auto,dajem samo primer.
Jedino cega ima otprilike 2 od 10 komada, su kola sa defektom tipa,turbina,plivajuci,dizne,glava,prezupcio i sl,ali to je zato sto se to popravlja brzo i povoljno.
Ti ili bilo ko drugi kao pojedinac ne mozes kupiti auto u Italiji po ceni po kojoj kupujem ja ili jaci kupci od mene.
Ti gledas kola na poznatim sajtovima na internetu i to su cene i kola koja su tebi dostupna za kupovinu kroz maloprodaju.
ja kupujem sam ili preko poznanika kola na mestima gde ti nemas niti pristup niti mogucnost da dobijes tu cenu,kao i najvaznija stvar da se ta kola prodaju bez oglasavanja u IT.....
Takodje kupiti na jednom mestu 2,3,5 ili 9 automobila nije isto kao kad ti dodjes i kupis jedan.
Takodje gde se kupuju ova kola u vecini slucajeva su zbijena i nacickana jedno do drugog i mogucnost probe je nula.upalis,obidjes krug otvoris haubu,i kazes uzimam-ne uzimam.to je ta prica.
Navaznije od svega je da bi rezimirali ovu pricu je to da usled brzog pada vrednosti auta u danasnje vreme ja nemam ni vremena ni volje da neki auto popravljam i sredjujem i vracam u zivot mesecima da bi ga prodao i zaradio mozda 500e jer ako imam sva takva kola onda se moj obrt sredstava brzo blokira.
prema tome kupis,zadrzavanje kratko,skromna i brza zaradica par zelenih,svi zadovoljni jer se vracaju ponovo kod mene,obrt brz,a sve to potkrepljeno cinjenicom da 4 auta prodam od 5 komada na preporuku ili preprodavcu za dalje.
oglas donosi samo 15-20% novog kupca.
Love SAAB, never GM