One ako su se skamenile i izgubile na svom viskozitetu,NIKAD se vise nece vratiti u stanje da lepo prijanjaju uz stub ventila.....ali:
Ne bih puno da ti pametujem,(oba sam video samo na slikama) ali evo nekog mog razmisljanja:
Sad vec tvoj CD,je imao poslednjih 12 godina (koliko sam razumeo) jedan sasvim solidan tretman odrzavanja.Po profilu vlasnice,sticem utisak da je odrzavanje islo sasvim glatko shodno potrebama i servisnim intervalima.Po profilu servisera ( cini mi se da si rekao David),sticem utisak da je bio u korektnim rukama.
Sve to mi daje indicije,da sve sto ne valja na tom autu ,je zapravo uzinio zub vremena,krunisano sa njegovim stajanjem od kada je prestao da se vozi.
Dakle,to je sasvim solidna osnova za ulaganje,a i inicijalna cena prilikom nabavke se pase u tu celu matematiku (po meni).
..........Lako je s tudjim parama raspolagati
Elem.....spomenuh negde gore - dobar servis!!!
Pod tim sam mislio bas ozbiljno dijagnostikovanje stanja CELOG auta,i shodno tome,spisak sta treba i udri.Kolko para - toliko muzike.
Tu sad dolazimo i do tvog pitanja za gumice,Tazz-ovog razmisljanja o hidro podizacima,Koljine sugestije za dizne,evidentnog kvara DI kasete itd....
Ja da sam na tvom mestu,i ukoliko je odluka da ostaje CD - skinuo bih glavu

,zavirio u stanje stublina,klipova itd,.....snimio lanac i pratece oko njega,spakovao glavu po PS-u,sibnuo novi dihtung,okacio drugu DI i SVECICE !!!!,ocistio dizne ultrazvucno - i zavrsio pricu oko motora za duzi period.
O akomulatoru OBAVEZNO vodi racuna.Ne treba ti dobar nego NOV !!!!
Sve drugo je inprovizacija.....odnosno trenutno saniranje eventualnog nedostatka,kako bi se samo auto stavio u finkciju.
Svestan sam da to zahteva odredjena novcana sredstva,pa na to dodati prenos i registraciju,ali pre svega ,mislim da je najpametnije da resis koju ces bitku da bijes - CS ili CD.
Ako se trosis na oba fronta bice lose.....
Ukoliko odluka padne da CD ide dalje na dobos,zameni ulje jer se skamenilo od stajanja,nabavi kasetu i provozaj ga malo da vides kakvo je ustvari pravo stanje tog auta.Ovako je sve na pipanje,na sluh itd.