Voda

ninsaki
Drug Član
Pridružio se: 30 Mar 2012, 00:00

Voda

Postod ninsaki » 10 Jan 2014, 21:09

Cao imam jedan problem . Znaci vozim auto idem po gradu temperatura normalna sve u redu. Dodjem kuci , parkiram se , posle sat vremena pogledam kroz prozor kad ono saab kao da se usorao. Barica kod vozacevog prednjeg tocka . Dingem haubu ispitujem , gledam izgleda kao da se voda "digla" u cantri i prosla kroz ventil na cepu ( jer je ispod cantre bilo vlazno i licilo je na antifriz).
A sto to radi ?
Posle toga upalim auto odvrnem cep ...dajem gas nivo vode je relativno miran nema baloncica .
Jel ima neko ideju?

Hvala

Korisnikov avatar
Bagzi93
Drug Član
Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00

Re: Voda

Postod Bagzi93 » 10 Jan 2014, 21:26

Mozda cep na onoj boci za vodu( ima u njemu neki "oslobadjac pritiska" ). Druga opcija je i dihtung na glavi pa bije kompresija ka rashladnoj tecnosti. U svakom slucaju nadji cep od nekoga pa probaj to mu dodje kao najlakse resenje. Ja to onako laicki a javice se vec i strucniji ljudi :th_hi:

ninsaki
Drug Član
Pridružio se: 30 Mar 2012, 00:00

Re: Voda

Postod ninsaki » 19 Jan 2014, 23:47

Reseno ... imao sam dve rupe u sistemu. Prva: ona plasticna "sisica" na cantri za vodu u koju se kaci tanko povratno crevo sa vrha hladnjaka se razlozila pa sam morao da se snalazim i snasao sam se. Druga : Otvorila se rupica debelom crevu koje ide od donjeg ugla hladnjaka na pumpui to bas na prevoju malo pre pumpe (inace sve se nalazi ispod usisne grane) :dash:
Rodio sam mecku dok ovo nisam namestio, al'namestio sam .
Bagzi hvala ti na odgovoru

Povratak na “SAAB 900 OG”