http://www.arcs.org.rs/forum/index.php
O Alfa Romeo klub SrbijaNastanak kluba obožavalaca Alfa Romeo automobila
U jesen 2004. na mnogo cenjenom forumu posvećenom tuningu automobila i opštim temama vezanim za metalne ljubimce, okupio se i određeni broj zaljubljenika u Italijanske automobile, a pre svega brand pod nazivom Alfa Romeo.
Ta grupa entuzijasta se odlikovala izuzetnim organizacionim sposobnostima, a pre svega strašću prema Alfa Romeo automobilima. Svi uslovi su bili ispunjeni i sintezom posvećenosti, marljivosti a takođe i zdravoj podršci koju smo imali od strane prijatelja i članova Cannon Ball foruma, 26.12.2004. održana je (osnivačka) skupština i rodio se prvi klub obožavalaca u SCG posvećen Alfa Romeo-u - Alfa Romeo Club Serbia (ARCS).
ARCS – skraćenica za klub je sinteza snage samog Alfa Romeo-a (AR) i entuzijazma njegovih članova koji su oslikani u rečima Club Serbia (CS). Semantika slova CS nas upućuje dalje i na poznate reči 'Cuore Sportivo' (Sportsko Srce) koje je oličenje svake Alfe, a takođe predstavlja osećaj koji se doživi pri susretu sa bilo kojom Alfom.
Sportsko srce, koje je toliko poznato sadržano je u jedinstvenom grbu Alfa Romeo Club Serbia, a vodi poreklo sa Alfinog grill-a, koji daje upečatljiv dojam svakoj Alfi. Zavodljiv, sportski, dovoljan da nasluti moć koja se krije iza njega – jednom rečju Alfa.
Cilj i misija kluba danas je okupljanje svih ljudi dobre volje kojima na spomen Alfa Romeo-a zaigra sportsko srce, i ne samo to, već negovanje samog imena Alfa Romeo kroz čestitost, posvećenost i solidarnost izmedju članova. Razmena mišljenja, međusobno pomaganje, druženje kroz skupove, međusobne kontakte i forum. Sam klub predstavlja ne profitnu, ne vladinu organizaciju, koja je zvanično registrovana, a statutom uređuje pitanja upravljanja I funkcionisanja kluba.
Alfisti koji su pokrenuli klub:
Aleksandar Aleksić, Nikola Subotić, Ivan Mandić, Lazar Bosančić, Dragoljub Bićanin, Dejan Matić, Stefan Rakočević, Bojan Dimitrijević i Dejan Milutinović
[link_open=http://www.arcs.org.rs]Alfa Romeo Klub Srbije[/link_open]
Ima ga moj drugar u 166ici - sjajan zvuk motora....pomalo podseca na onaj nesrecni 3.0TiD iz Saaba 9-5Bertone_Novi_Sad je napisao:Cuo sam da taj 2.4 JTD u breri skoro ne moze da se provali da je dizel...da jako tiho radi :)
Moj kum je imao 159 sa tim agregatom, i meni se jako dopada njen zvuk, a ide nenormalno brzo (bio je chipovan)...kd23se4 je napisao:Ima ga moj drugar u 166ici - sjajan zvuk motora....pomalo podseca na onaj nesrecni 3.0TiD iz Saaba 9-5Bertone_Novi_Sad je napisao:Cuo sam da taj 2.4 JTD u breri skoro ne moze da se provali da je dizel...da jako tiho radi :)
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost