Pozdrav Viggen 93
Nisam imao prilike da se upoznam s tobom,ali mi je skrenuta paznja da si veliki zaljubljenik u saab i da ti na bilo koji nacin izadjemo u susret sa svim informacijama kojim raspolazemo.
Ja ti nisam najkompetetniji za tehnicki deo tvog pitanja,jer Tazz dominira u toj oblasti ,ali posto je sprecen obavezama,iskoristicu priliku da ti kazem par stvari koje uopsteno idu u paketu sa tvojim pitanjem.
Dici snagu (nebitno koliko) je u principu jedan od manjih problema.To se lako izvodi cipovanjem(remapiranjem),stavljanjem veceg turbo "puhala" i eventualno dizni.
Sad se tu javljaju problemi odnosno sledeca pitanja:
- Sta ce da ti napuni te dizne koje si stavio.Jel fabricka pumpa za gorivo.Jel ce to gorivo da se transportuje standarnim crevima ili ce da idu teflon i sva prateca oprema.....i tako krece igranka bez prestanka.Jel se slazes?
Idemo dalje....kako zaustavljas auto koji si navio na 300ks.Jel sa fabrickim diskovima i plocicama.Jel vesanje ostaje fabricko ili zahteva doradu? itd itd.....
Sobzirom da si rekao da ti je sfera interesovanja 9-3I (cupe),taj projekat u nekoj ozbiljnoj varijanti moze da kosta "boga oca",ali i to je jako diskutabilna stvar.Stranac cupe sa 300+ ks (svajcarac) se na nasim oglasima nudio za 5000e.
Drugi primer iz nasih oglasa je sledeci:
- 9-3 cupe sa motorom u gepeku ( rasturen),nase table,neregistrovan,crn,trazeno je za njega 1500e.Ne znam tacno za koliko je prodat ali racunaj neku stotku manje.
Dakle ,to sto si ti zamislio ,u nekoj skromnoj varijanti ( a da valja) ce kostati 4000e,a moze da ide i do 7000e u zavisnosti sta hoces i koliko hoces.
Generalno Cupei su deficitarni na trzistu ( ne samo kod nas) vec uopste....
Sto se tice cena dizni repere ces pokupiti na netu najrealnije.....ali opet imas opcije nove/polovne.
Tesko je dati precizne odgovore kad ne znamo sta konkretno hoces.
Budi malko precizniji da bi mogli da licitiramo cene svega.Na 300ks ne ide korpa i lamela fabricka.Sta cemo sa menjacem itd....
Kapiras.....nije to bas tako - odvrni ga na 300ks i nek ide zivot