Postod kd23se4 » 29 Jul 2019, 13:20
Ovi dole su sa 9-3ke prednja tabla - to je kod mojih 9-3ki odavno izletelo napolje, nevidjeni krs od zvucnika (Pioneer for Saab) - to su 13ce, a nazad je 6x9 i to je izletelo odavno napolje.
Posto ne menjam kola cesto iz iskustva fabricke kartonske membrane traju 10tak godina, a aftermarket oko 5. Moja preporuka samo zvucnike sa nekom sintetickom ili plasticnom membranom.
Ne znam kod 9000ke (mislio sam da ima klasicno zicenje zvucnika), al na 9-3ci sam skinuo (zalemljeni su kablovi, a kockica nitnovana) sa originalnih zvucnika one kockice i napravio adapter - dakle iz 2pin-a (veliki i mali) u Saab kockicu.
Kod 900ke je jos uvek kablirano normalno kao kod zvucnika u prodavnici, dakle mali i veliki konektor, ne mora nista da se budzi.
Generalno mogu da ti kazem da su svi zvucnici koje sam nasao u mojim Saabovima, koji su bili svi original, bili "skromnog" kvaliteta i to nije nista zbog cega bi trebalo da juris "original".
Mozda negde imam jos od 900, ako nisam bacio, poklonicu ti, ali spram ovih JBL koje sada imam - teski krs!