SAAB CAFFE

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Re: SAAB CAFFE

Postod AERO » 18 Apr 2012, 08:34

troll 9-5 je napisao:...ne mogu da nadjem na forumu za EGR!
KLIK Slika

TAZZ

Postod TAZZ » 18 Apr 2012, 09:00

I sta, dosli smo do price da lepimo smajlije... slicice... gifove...
A od neke price, predstavljanja svojih vozila, sta smo uradili sa njima i tako , nista... :(

Par ljudi pise, a ostali ne uzimaju ucesce u radu....

Gost

Postod Gost » 18 Apr 2012, 14:12

Bravo TAZZ,pravi se zajebancija,nema nista od onoga sto zaista treba da bude forum!info,predstavljanja,iskustva,problemi,resenja,desavanja,novosti,slike.......
Slazem se naravno da je i zajebancija sastavni deo zivota i da je potrebna ali imamo vise smajlija od bilo koje realne teme.a i aktivno je par clanova ostali su ..............gde?Hvala jos jednom TAZZ na ovoj konstataciji ja sam to takodje primetio zadnjih 10 dana i sve zaboravljam da to okacim ovde!!!

Korisnikov avatar
troll 9-5
Pridružio se: 13 Mar 2012, 00:00

Postod troll 9-5 » 18 Apr 2012, 14:47

Tazz, kad budem kupio auto(zdravlje Boze) okacicu brdo slika, videces i sam....
Ova stranica i sluzi za zezanje i ne razumem u cemu je problem sto kacimo slicice i ostale gluposti....

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 18 Apr 2012, 14:55

tako je, a i bolje da je sto vise aktivnih clanova, nego samo citaca Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 18 Apr 2012, 16:33

Sta je drugari.....kristalisu se stvari polako:ko radi a ko m**a ladi Slika

.....NE VALJA NAM RABOTA - ZNAM !!!!

Pre samo cetiri dana sam napisao ovu poruku:
AERO je napisao:Obavestenje:

Pre neki dan je otvorena u tehnickom delu foruma SAAB GARAZA.
Naceo sam par tema koje su interesantne i edukativne,te se nadam da necemo samo citati,nego cemo malo i popravljati saab-ove.Ikoristio bih priliku, pa Vas pitao:
KOJE bi ste radove voleli da vidite u nasoj garazi(opisane u slici i reci),i koje teme i kvarove mislite da je iteresantno da pretresemo.
Tazz je doktor za benzince,Kd23 poznaje dizele, i svako od nas zna po nesto.

Slika Ja sam najgori od sve dece pa cu po kazni da gledam VAI VAI Slika ......i napravicemo nesto.

-Ninsaki - dugo imas tvoj auto.Sapni nam neku pricu ako te ne mrzi
-Boki - kazes da si u prici sa kolima dugo.Razumes se,mora da ima nesto sto je interesantno oko tog 3.0TiD-a
-Kolja - sredjujes svoj auto,bakces se oko struje......ajd u garazu pa nas uci necemu
-Tazz - brate,ne'mo da te molimo Slika
-Kd23 -....2.2 TiD-a da nam rasklopis i sklopis pred svima u garazi u slici i reci.Jbg-a znaci da se nauci nesto.
ECU na pumpi,grejanje te pozicije problemi,resenja,slike(znam da sad ides na put,ali cim se vratis Slika )
....900ku si doktorirao sa K-glavom,to znam da znas do detalja Slika
-Igor88- matori,jedini si sa 1.9TIDom.....pisi sve sto znas Slika

-Ostali Slika ......Slika

TI Carlssone samo igraj igrice i Slika......Super ti fora Slika .....(pozdravio te Troll Slika )

Aj' ljudi...... Slika ......pa da nam bude lepse nego sto jeste, na nasim stranicama Slika
SAMO JEDAN CLAN (od mogucih 63) je nasao za shodno SAMO da odgovori,a kamoli da se nesto vise napise......Toliko o inicijativi....a da ne pricam o nekom ozbilnijem radu.......

Dalje....tema "Caffe" je osmisljena za sve gluposti ovoga sveta,i predstavlje mesto za ventiliranje foruma,te tako trpi sve zahebancije i to je u redu....ali nesto drugo je vaznije.
Svako od nas,uvidom u statistiku svojih poruka,jasno moze doci do zakljucka,koliko njegove poruke imaju neku "vrednost" na ovom sajtu,i moze se na osnovu toga zapitati "koliki je doprinos dao ovoj zajednici".
Meni ne pada na pamet da bilo koga po imence prozivam,ali vrlo dobro znamo ko i koliko trosi tastaturu......

Ne zaboravite da nas citaju ljudi iz celog sveta,
( evo blic primer od jutros Slika )
.....a to bi trebalo da nam da podstrek za bolji i aktivniji doprinos radu nase komune.

Da se ne bih ponavljao,samo cu prekopirati deo poruke (koju sam napisao),kada sam postao clan:
AERO je napisao:Znaci....od sad,pa na dalje i u buduce,SVE JE NA NAMA.Kako ga napravimo ,takav ce nam forum biti.......
Ajd Slika ..... pa da razmislimo malo,ako nam je uopste do foruma stalo.

Korisnikov avatar
HIRSCH
Pridružio se: 14 Jan 2012, 00:00

Postod HIRSCH » 18 Apr 2012, 18:12

jbg. sto se mene tice stvarno nisam vican kad se radi oko mehanike, elektronike, da znam piso bih nesto na tu temu...ovako mi je glupo da se nesto pravim pametan...
TAZZ, kd23se4, aero, Carlsson...stvarno svaka vam cast, sto se tce pisanja oko motora, modela automobila, istorijata....
mislim da itekako ima sta da se vidi i nauci na ovom forumu znam po sebi, a nije da nisam nista znao o saab-u znao sam dosta pa opet sam sto sta naucio...
pritom imajte u vidu da je forum aktivan tek oko 6 meseci, a vi to gledate i uporedjujete sa stranim forumima, a oni rade godinama!
a sto nema radova, pitanja ,odgovora itd. verovatno prosto zato sto nema kvarova i sto niko trenutno ne radi nesto na autu.
imamo par novih tema: garaza, motori, turbine....itd. super teme zlata vredne, ali i veoma strucne ne moze svako da pise kao sto sam napisao gore...
sve u svemu hocu da kazem forum do sada u opste nije los za krtko vremena uradjeno je dosta....
a sto se tice zezanja pa potrebno je i to....to se radi u temi prilagdjenoj tome....

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 18 Apr 2012, 18:38

Slazem se dollce sa tobom da u neke strucne stvari ne treba gurati nos ako se ne poznaju do tancina.......to je ok,ali ako bi svako od nas,pazi SVAKO OD NAS izdvojio samo 10minuta dnevno,i nekom slikom,prekopiranim ili prevedenim pasusom sa nekog drugog foruma,dao doprinos nasoj druzini....onda bi to sve igledalo drugacije.
Na taj nacin bi se postojece datoteke obnavljale,ali isto tako,si be se sigurno inicirale neke nove teme,koje bi se silom prilike aktivirale.

Da me ne razumes pogresno,ne obracam se tebi,nego pricam uopsteno......
Svako od nas je vrlo cesto zasao na strani saab forum.Tamo ima svega......samo treba dici 5-6 slika na nas forum,i u 5-6 recenica objasniti kako se menjaju npr. filter klime,ili filter za benzin itd.Za to ne treba nikakva strucnost,nego zelja i volja,uz ulaganje vremena +- 10 minuta.......

Standardna nasa posla - dok se ne slozimo,nema nam napredka Slika

Korisnikov avatar
HIRSCH

Postod HIRSCH » 18 Apr 2012, 19:30

Slika slazem se stobom...pa hajde da se dogovorimo i krenemo...

TAZZ

Postod TAZZ » 18 Apr 2012, 21:38

Ne vidim sta treba da se dogovaramo. Nisam rekao nista za caffe. Pricam sto je Aero rekao. Ako googlate I trazite slicice, mozete I traziti I naci DIY neke zavrzlame. Mozete uzeti I prevesti recimo stranicu o turbokompresorima sa wikija I navesti da je preuzeto sa wiki.
ja mozda ne kenja m nonstop, ali ako kuckam po tastaturi, kuckam, trudim se da je korisno. Na Aero-vu opasku da pregledamo teme, poceo sam da kuckam na njima, da me ne biste.... Ono kroz sta trenutno prolazim mesec-dva, ne bi ni neprijatelju pozeleo. Ali nadjem vremena pomalo sa telefona, preko ebenog gprs-a da kuckam nesto, jer net gde sam trenutno nemam. Nabio sam racun za telefon 20.000 ne bi li kuckao. Nije to bitno I ne treba da vas smaram svojim stvarima. Ali nemoze se ovo vrteti oko par clanova. Ovo moraju svi da shvate. Nije bitno da li imamo auto ili ne, ali kuckanjem I komunikacijom ozbiljnijom mozda se I napravi nesto. Ja pokusavam da ozivim klub evo jedno 6 godina, ali nemam pomoc drugih ljudi. Te mi ostaje da blicam drugim vozacima saab-a I da trubim kad se mimoilazimo.
Nadam se da ce te ove reci svatiti kako treba, ako ne... Jbga.
Nisam u fazonu da se lupam u grudi ja sam tjuner, ja sam tata, ja sam doktor...
ja sam samo lik koji vozi saab-ove posleddnjih 7 godina I lud sam za njima. Da sam dosta naucio, jesam. Da sam znanje mnogo platio, jesam, na sojoj kozi I u novcu. Bio test kunic za mnoge tvari. Pa pobogu Fredrick iz MapTuna mi je prijatelj od prvog dana na FB. Isto kao I Robban iz Nordica. ;)
imao sam I ideju da se iznajmi garaza neka recimo Ledine ovo ono. Da imamo mesto gde da blejiimo, gde da se zezamo sa autima, a to smo nas trojca svojevremeno I uradili... Entuzijasta. Kao placace I drugi, njih 30. A garaza je bila za 2 auta I tako.., nimalo mala. I onda ipak samo nas trojca, pa nas dojca I onda samoo ja. E ebem ti ja takvu pricu.

tako da... Ajde malko Vi drugi se ukljucite.
;)

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 18 Apr 2012, 22:02

Ko razume - shvatice Slika

Korisnikov avatar
HIRSCH

Postod HIRSCH » 18 Apr 2012, 23:09

o.k shvatio...potrudicu se da nesto nadjem, napisem....a eto nadam se i drugi...napisao sam gore da se ne ponavljam sta i kako sam mislijo....(tu ja nesto pametujem pored vas)...ali evo i ovo je napredak pricamo sta kako treba, sugestije...
"TAZZ puna podrska !!!

Gost

Postod Gost » 18 Apr 2012, 23:50

Apsolutno se slazem sa tazzom i ostalima. Imao bih dosta toga da pisem ali ne zelim da me neko shvati pogresno. Npr. na cbc u je ispalo da je saab sranje od auta i da se nin stop kvari bas zbog mnogo iskrenosti i pisanja. Danas sam se cuo sa Kikijem i stvarno je momak za primer. Izasao mi je u susret i ocekujem da mi stigne Lh i gomila releja ne bih li uspeo da sredim auto. Sa Saabom se bavim vec od 2000 godine,kuci su mi dolazili pokojni Dare Saab,Kiki,pa Joksa iako sam tada bio dete,jedva sam cekao vikend da vidim kako nesto popravljaju oko auta mog caleta i pricaju dogadjaje na putu tipa koga su odrali na autoputu itd. Cak smo imali i dva 9k za delove koje sam jos tada rastavljao i gledao gde sta ide i kako. Svaki sraf znam gde ide.Zivim za Saaba i posedujem brdo informacija i slika na kompu. Samo sada posao,nedostatak novca i sl. mi ne daju da se malo vise bavim autom i forumom. Imao bih da pricam i negativne stvari o nekim serviserima za koje bi trebalo da ima nova stranica na forumu tipa pozitivna i negativna iskustva sa serviserima itd. Npr kada je kupljen 9k Cs 2.3 turbo S automatik u LeMan Blue boji sa TCS om i air bagom iz 92 god sa aero felnama,radjen po narudzbini sa svom mogucom dodatnom opremom mislili smo da je to to ali nije proslo ni mesec dana zvekne menjac.Slep sluzba do jednog servisera kod koga je kupljen auto i odatle menjac u Sopot na remont za 1500e,znaci sok. Ne bih da blatim nikoga ali imalo bi da se dosta pise,taj auto je posle vozio Trifunovic Sergej pa je dugo lezao u Autosabbg i tu mu se gubi svaki trag. Nikad prezaljen i nikad bolji cs koji sam ikada video. Sada mi je smesno sta sve ljudi po oglasima prodaju kao odlican,ocuvan itd. Malo smo otisli u off ali eto da kazem sta sam imao i doziveo. . .

A sto se tice onoga sta na forumu fali,malo volje i nista vise. Npr da se ubace forme tipa : koje su najcesce slabosti 9k ili drugih modela. Poz i neg iskustva sa serviserima,uradi sam itd .Npr na 9k je slabost heater core ili u prevodu radijator kupea koji procuri i pusta antifriz u kabinu. Manifestuje se magljenjem prozora,gubitkom rashladne tecnosti i natapanjem tepiha koje kasnije prerasta u koroziju patosa itd. Ne znam da ubacujem linkove ali na sajtu 9000.com ima kompletno slikovito objasnjenje vezano za zamenu gore navedenog radijatora. Isto tako kod ranijih modela 9k tacnije pre 89 desava se problem sa LH modulom. Isto i rucna kocnica zna da pravi probleme,resenje je jednom nedeljno kociti sa istom da ne bidoslo do zapeknuca iste. Korozija na 9k je isto problem,javlja se na prednjim rubovima,dnu vrata i zadnjim kosevima koji celom duzinom znaju da se odvoje i propuste amortizere u gepek. Raniji cs pate od korozije na krovu i tcs sistema koji zadaje dosta glavobolje a jedini lek za zamenu istog je jos jedan takav isti auto samo bez tcs i prebacivanje delova. Automatski menjaci pogotovo na turbo modelima riknjavaju brzo zbog previsokog obrtnog momenta. Sve ovo je procitano sa stranih saab sajtova a i oseceno na sopstvenoj kozi.

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 19 Apr 2012, 04:58

Prvo,hvala ti sto si se javio da izkomentarises i izneses svoje vidjenje situacije Slika

Ispravio bih te u par stvari:
Kolja je napisao: Imao bih dosta toga da pisem ali ne zelim da me neko shvati pogresno. Npr. na cbc u je ispalo da je saab sranje od auta i da se nin stop kvari bas zbog mnogo iskrenosti i pisanja.
Za razliku od cbc-a,Saab forum okuplja iskljucivo ljubitelje istog,te tako sve njegove mane i vrline nikada nece biti komentarisane ili dozivljavane kao sr*nje,vec prihvacene kao cinjenice da su takve kakve su,i niko ga zbog toga nece manje voleti.Zato,slobodno ti pisi,kad god imas sta da nam kazes Slika
Kolja je napisao:Zivim za Saaba i posedujem brdo informacija i slika na kompu.
Ako bi samo 10% (od tog brda)tvoje arhive, izbacio na nase stranice,forum bi bio bolji nego sto jeste Slika
Kolja je napisao: A sto se tice onoga sta na forumu fali,malo volje i nista vise.
Slika
Kolja je napisao:Ne znam da ubacujem linkove
....kada si prosli put ovo spomenuo,istog sekunda sam okacio objasnjenje OVDE
Ako treba bilo kakva pomoc tebi ili bilo kome ,dovoljno je samo da mi napises PP i sve resavamo Slika

I za kraj ,mali osvrt na tvoje predloge oko novih tema:
S'obzirom da si odlican poznavalac modela 9000,u tehnickom delu foruma (na prvoj strani),ima rasclanjen auto po pozicijama (motor,menjac,struja,trap itd....).To su teme koje obradjujemo kada se skoncentrisemo samo na neki deo iz tih (pomenutih) oblasti.....
SAAB garaza,je osmisljena BUKVALNO kao servis.Znaci ,naslov kvara - objasnjenje u slici i reci.U okviru nje(garaze),postoji i posebna tema "tehnicka diskusija i razmena misljenja" koja sluzi za svaku pricu kao kad bi pricali sa majstorom u servisu.
Ukoliko bi zeleo sa nama da podelis uopsteno savete oko modela 9000,onda to napisi u temi: saab modeli automobila - saab 9000.

Dakle,kao sto vidis,mesta za svaki vid tvojih poruka ima na pretek.....cekamo te na nekom od njih Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 19 Apr 2012, 15:05

Posto smo resili sva pitanja red je da se malo i nasmejemo

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 20 Apr 2012, 12:53

Troll -brate Slika ....ja sam "malo" pisao neke teme u garazi,pa ti kad uhvatis vremena,mozes da nam ubacis temu u garazu - " zamena ramova za tablice " Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Slika ..vai.... Slika ...vai... Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 20 Apr 2012, 13:16

Slika Slika Slika ili instalacija poslednjeg update-a mirisljave jelkice pa da svi Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 20 Apr 2012, 13:19

Da da..... Slika Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 20 Apr 2012, 13:45

Slika Slika brt 24 pogotka kad sam iso na prikazi teme od poslednje posete.... 24.... jel si ziv Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 20 Apr 2012, 14:04

24 i ni jedna nije bez veze Slika

.....sad ste vi na redu..... Slika .......Ne morate 24,ali ako svako umetne svaki dan po jednu,opet ce biti i vise od 24 Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 20 Apr 2012, 14:08

Zamena kataklingera je moja sledeca tema osim ako me ne preteknes Slika

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 20 Apr 2012, 14:15

Kataklingera Slika Slika Slika .......aaaaaaaaaa pa neeeee moze to..... Slika

Slika Slika Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
troll 9-5

Postod troll 9-5 » 20 Apr 2012, 14:23

Slika Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
Carlsson

Postod Carlsson » 20 Apr 2012, 14:27

evo ja bi zelio da pohvalim javno naseg uvazenog clana Aero, kao covjeka koji od pocetka najvise vuce ovaj forum Slika Slika Slika
a ova "garaza" sad vec izgleda kao prava garaza u koju svako moze da zaviri ako ima bilo kakvu dilemu kako da popravi nesto na svom autu....tako da stvarno svaka ti cast...naj si bolji od sve djece Slika Slika Slika
[link_open=http://www.saabclubserbia.rs]SAAB CLUB SERBIA[/link_open]

Korisnikov avatar
AERO

Postod AERO » 20 Apr 2012, 14:31

Slika Slika Slika ................... Slika

Slika

Povratak na “SAAB CLUB CAFFE”