BLOW OFF
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
Re: BLOW OFF
imam blagi utisak da je moja teorija ipak ispravna,hvala onima sto su nesto zeleli da kupe i plate iako im i treba i netreba a hvala i onima koji se mozda nisu ni izjasnili o ceni ocekivajuci da nesto verovatno uzmu za 50e pa uz sve imaju nekorektne kratke komentare koji najbolje govore o njima samima.
ovde je bilo pitanje dali je ovo uopste izvodljivo a gore izreceni postovi samo potvrdjuju neciju ozbiljnost i neciju neozbiljnost.
naravno da je sramota da gripen plati farove 100e,a da felne i gume 16 vrede takodje toliko.
tazzove cene su realne za prodaju na komad,a necija ocekivanja su vise za neki crtani film.
Nema dovoljno realnosti da se jedan auto raskupusa,a ocekivanja za nesto vise su domen naucne fantastike.hvala
ovde je bilo pitanje dali je ovo uopste izvodljivo a gore izreceni postovi samo potvrdjuju neciju ozbiljnost i neciju neozbiljnost.
naravno da je sramota da gripen plati farove 100e,a da felne i gume 16 vrede takodje toliko.
tazzove cene su realne za prodaju na komad,a necija ocekivanja su vise za neki crtani film.
Nema dovoljno realnosti da se jedan auto raskupusa,a ocekivanja za nesto vise su domen naucne fantastike.hvala
Love SAAB, never GM
- MAD SERB
- Pridružio se: 28 Jun 2013, 09:37
- Kontakt:
Aide da i ja kažem koju, ne znam zašto se ovde štedi kad je cena smešna i za samostalnu kupovinu a zajednička je extra stvar ako su svi realni.Ovde se pravi pitanje za 20,30,50 e što je smešno naspram cena koje se plaćaju kada nam nešto treba npr jedan smešni mehanizam za el. podizac sa el. motorom se plaća po 50-70e znači 4 komada pola ovog auta da ne spominjem neke bitnije delove kad su ovi da kažem 'smesni' toliko skupi ali opet kad dodje do toga da ti treba platiš i ako znaš da sva 4 vrede možda 100 e. Eh što nema 93 ss aero za neke pristojne novce (tipa 1500e) nek je ceo zguzvan ne malo slupan nego 'vozen' i na krov (daš 1500e skines podizace, enterijer,diskove, felne, dizne, Ecu i recimo turbinu i već si blizu nule, skoljku prodas u gvožđe i eto je nula, ostalo prodaješ po principu deda mraza daj šta i koliko daš(pričam napamet ali mislim da nije daleko od realnosti)huh ajde petro budi se vreme je za posao ajde...
ŽIVOT JE 1, SAAB JE 2.0 T !
LIFE'S TOO SHORT TO DRIVE BORING CARS!!!
Cars are my drug, SAAB is my dealer !
Mog je SAABa, vozila baba
powered by Nordic performance
- kd23se4
- Site Admin
- Pridružio se: 26 Dec 2011, 00:00
@MAD SERB - moja bojazan je da neces nikada imati tu ponudu 9-3II kao sto imas 900NG, 9-3I i 9-5 (-2003) - narocito enterijer i elektrika tipa podizaci, centralna i sitnice - mehanika nije problem, ona je solidno odradjena, ali realno ne secam se da nam je neko na forumu trazio motor, menjac, trap i sl. za 9-3II - samo zeza enterijer i "sitnice"
Jednostavno nisu pravljeni tako kvalitetno kao ovi ranije i ti delovi imaju neki rok trajanja koji odgovara proseku u autoindustriji (jel neko video dobre polovne rukohvate za vrata za Golfa?!?!) - jedino sto cena ako kupujes nove nije "prosek"
Jednostavno nisu pravljeni tako kvalitetno kao ovi ranije i ti delovi imaju neki rok trajanja koji odgovara proseku u autoindustriji (jel neko video dobre polovne rukohvate za vrata za Golfa?!?!) - jedino sto cena ako kupujes nove nije "prosek"
Kaze se ANLASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0 ... 0%B5%D1%80, a ne ALNASERhttps://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%B5%D1%80
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
900 T8 (1987)
9-3 2.2 TiD (2001)
- MAD SERB
- Kontakt:
Slažem se u potpunosti sa tobom KD, ovo sàm napisao čisto onako(razmišljam na glas) kako bi se neki ljudi vratili u realnost i shvatili da je kupovina švajcarca dobra pogotovo zajednička,pod uslovom da se lepo, pošteno i realno dogovore (što je nažalost teško izvodljivo ne samo u ovom slučaju nego i u svim sličnim situacijama gde učestvuje više od 2 čoveka). Neće biti džabe ali će svako uzeti ono što mu treba po više nego povoljnim cenama (ako se neko nadje uvredjenim ja mu se unapred izvinjavam nije bilo namere već sam samo bio realan i rekao ono što mislim hvala)
- Astrotrain
- Pridružio se: 11 Maj 2013, 00:00
evo za sve jedna jednačina, pošto ste u nedoumici sa tim koliko ko treba da uleti kinte:
uzeo sam za primer sebe!
ako automobil saab 95 vredi 3500e, a njegov TCS se prodaje 300 eura,
koliko vredi TCS ako je automobil vrednosti 650e ?
bajdvej: izvinjavam se ako je neko još hteo i da zaradi na automobilu, povrh svega
uzeo sam za primer sebe!
ako automobil saab 95 vredi 3500e, a njegov TCS se prodaje 300 eura,
koliko vredi TCS ako je automobil vrednosti 650e ?
bajdvej: izvinjavam se ako je neko još hteo i da zaradi na automobilu, povrh svega
- MAD SERB
- Kontakt:
Mozda grešim, ako grešim ispravice me neko, ali mislim da nisi u pravu jer je i taj deo od 300 e skinut sa auta koji nije plaćen više od 1000e pa poredjenje nije izvodljivo na taj način. I sve je to previše diskutabilno ko se kako snadje oko nabavke i kome šta koliko hitno treba, kao i ko je koliko spreman da plati (pišem kao neko ko je neutralan jer odatle na moj pasuju možda samo felne),ako gledamo tako ni jedan polovan deo ne bi trebali da platimo više od 60% cene koju vlasnik dela odredi a nekad ga platimo i duplo skuplje kada nam treba a nigde drugde ga nema u ponudi (bar ja to odradim svesno a mislim da i drugi to rade) samo je pitanje vremena tj. koliko hitno nam je deo potreban i da li ćemo čekati povoljniju varijantu i biti bez auta(ako je u pitanju deo bez kog ne možemo voziti kola)ko zna koliko (sve dok ne nadjemo deo za cenu koju mislimo da je ok) ili ćemo platiti duplo veću cenu ali rešiti problem u najkraćem mogućem roku
- MAD SERB
- Kontakt:
Evo npr ja bih sad dao 70e za jedan kompletan mehanizam (sa el. motorom)za podizac stakla koji je blago rečeno smešan deo i ako mogu za par hiljada da popravim stari ali nemam i ne bi gubio vreme da ga skinem, šaljem za Bg i čekam da ga poprave i pošalju mi. I ako znam da je mnogo 70e platio bih svesno da izbegnem cimanje i čekanje dok neko ne bi dao više od 40e npr
- Astrotrain
grešiš iz prostog razloga, što je u tom slučaju koji ti navodiš, auto platila osoba X, i prodaje delove po njegovim cenama.
ovde svi znamo koliko vredi auto., a to je 650e
ovde svi znamo koliko vredi auto., a to je 650e
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
@ Astro
Deo TCS koji si uzeo na primer... UVEK kosta 250. Kucishte klime komplet UVEK 250. Koliko god da je cena auta. razumes li ti srbine da deo uvek isto kosta.
Ok tvoja logika...
Sedista vrede 150 ceo enterijer...
ja dam 40?
vec postajes degutantan, bezobrazan i vredjas neciju inteligenciju.
Ko ce bre da zaradi pare na autu?
Koga bre prozivas, kako te nije sramota? Ljudi kojima ama bash nishta ne treba sa auta sejavljaju i snazno, najsnaznije licitiraju... a ti i dalje chitash molitvu i bukvicu... za cenu samo TCS modula mozesh da sredish maltene komplet auto a ti provlachish teoriju zavere da ce neko da zaradi na group buy?
Ako neko ode u loznicu i potrosi vreme, potrosi novce... Jel red da zagrebe neshto?
Idi ti i iskeshiraj 750-800 evra za auto... i sve zavrshi i ja ti dam 100 evra za enterijer komplet brisace farova, di kasete...
OK?
Deo TCS koji si uzeo na primer... UVEK kosta 250. Kucishte klime komplet UVEK 250. Koliko god da je cena auta. razumes li ti srbine da deo uvek isto kosta.
Ok tvoja logika...
Sedista vrede 150 ceo enterijer...
ja dam 40?
vec postajes degutantan, bezobrazan i vredjas neciju inteligenciju.
Ko ce bre da zaradi pare na autu?
Koga bre prozivas, kako te nije sramota? Ljudi kojima ama bash nishta ne treba sa auta sejavljaju i snazno, najsnaznije licitiraju... a ti i dalje chitash molitvu i bukvicu... za cenu samo TCS modula mozesh da sredish maltene komplet auto a ti provlachish teoriju zavere da ce neko da zaradi na group buy?
Ako neko ode u loznicu i potrosi vreme, potrosi novce... Jel red da zagrebe neshto?
Idi ti i iskeshiraj 750-800 evra za auto... i sve zavrshi i ja ti dam 100 evra za enterijer komplet brisace farova, di kasete...
OK?
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
- TAZZ
Pa idi plati ga u LO 699 koliko je oglas... i doteraj shlepu od 100 u bgd.
kosta vise od 650.
Kad si snazan idi i kesiraj.
Tebi treba da bi od Babe napravio MILF.
kosta vise od 650.
Kad si snazan idi i kesiraj.
Tebi treba da bi od Babe napravio MILF.
- TAZZ
Put do Lo i nazad je 80€ sa troskovima... to nisam racunao.
- MAD SERB
- Kontakt:
Možda grešim ,ali gledaj ovako ovde je problem ako svi budu tako gledali skupićete jedva za pola auta, jel se slažeš sa mnom plus većini od vas nije ništa hitno potrebno mislim nije nikom i od kupovine ništa.Ovde se konkretno cena deli prema delovima koje hoćete da uzmete i tu je najveći problem jer ako tako gledaš farovi sa ovog auta vrede 15 e, enterijer 40 e, felne 30e ali je problem što se ne mogu kupiti pojedinacno i uz njih morate platiti i delove koji nikom nisu potrebni pa je cena potrebnih veća iz tog razloga svako mora da plati više da bi se kupilo i ono što vam ne treba a to je ovde konkretno većina stvari na žalost (možda 70%) i zbog toga se i javio problem da ste raspodelili sve delove komplet ko će šta da kupi mogli bi gledati kako si ti napisao moje mišljenje
- MAD SERB
- Kontakt:
Mislim da je najbolje da se zaboravi zajednička kupovina i da se ne bi na kraju posvadjali jedino rešenje je zaboraviti auto ili jedan da kupi uzme šta mu treba pa ostalo prodaje kako želi nema ljutnje, nema ja dao najviše, ti si dao manje, on najbolje prošao itd ovako platiš i klatiš jer i da se kupi auto svako da koliko misli da treba, uzmete svi šta vam treba javlja se problem šta sa ostatkom, gde će se držati, kako podeliti i opet problem
- Astrotrain
@tazz, isteruješ kosmičku pravdu?
kome ja vređam inteligenciju? jesam ja budala, da platim PUNE CENE delova za auto od 699 koji kupujemo po "group buy" metodi? sad ti meni vređaš inteligenciju.
kome ja vređam inteligenciju? jesam ja budala, da platim PUNE CENE delova za auto od 699 koji kupujemo po "group buy" metodi? sad ti meni vređaš inteligenciju.
- GRIPEN
- Pridružio se: 15 Apr 2012, 00:00
Plasio sam se da ce do ovoga doci...
Tazz, astro...i svi ostali, najbolje je da ovde prekinemo...nema razloga da se oko niceg raspravljamo. Nista od grupne kupovine, iako je to bilo poznato u startu kao sto je i boki reko...
Tazz, astro...i svi ostali, najbolje je da ovde prekinemo...nema razloga da se oko niceg raspravljamo. Nista od grupne kupovine, iako je to bilo poznato u startu kao sto je i boki reko...
All systems go, ready for takeoff!
- nordic
- Drug Član
- Pridružio se: 20 Maj 2013, 00:00
MAD SERB je napisao:Mislim da je najbolje da se zaboravi zajednička kupovina i da se ne bi na kraju posvadjali jedino rešenje je zaboraviti auto ili jedan da kupi uzme šta mu treba pa ostalo prodaje kako želi nema ljutnje, nema ja dao najviše, ti si dao manje, on najbolje prošao itd ovako platiš i klatiš jer i da se kupi auto svako da koliko misli da treba, uzmete svi šta vam treba javlja se problem šta sa ostatkom, gde će se držati, kako podeliti i opet problem
nazalost potpuno si u pravu!!!
konkretno da mi stvarno treba nesto bitno i hitno od delova(bez cega mi je auto neispravan ili ne mogu da vozim ili imam probleme) ja bih prvi kupio ceo auto,uzeo sto mi treba a ovo brze bolje rasprodao ispod cene,gvozdjuriju na otpad i cao zdravo, pa makar i ne zaradio nista......nema nista od grupne kupovine to sam odavno video... ovako grizem sebi jezik sto sam i predlozio grupnu kupovinu...
Svadjanje na forumu je kao ucestvovanje na specijalnoj olimpijadi...Cak i ako pobedis opet si retardiran!
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Astro, znas sta je tu najveci problem, Boki ce da izgubi ceo dan da ode po auto, pa onda niko ne spominje ko ce skidati te delove, ajde tcs jos se i skine, ali hoce tebi Boki da skida unutrasnju kutiju klime i da ti je da za 50e? Sveta uzima za ruke samo za menjanje iste 250e zato sto ima dan ipo posla da se ona skine i vrati, i to dan ipo posla njemu koji zna redosled i gde su srafovi, a Boki ili bilo koji majstor koji ne radi saaba treba 2 dana samo da se dodje do kutije klime zato sto ima milion srafova i dok se provali kako se sta skida i kojim redom! Posle gde drzati rasturen i raskupusan auto, padne kisa juris pokrivas< vetar dize ceradu i najlon, drkanje za nista! Nije to samo 650e i kao kupili smo! Opet razumem i tebe ne bih ni ja dao za 2 stvari 500e sa auta koji je placen 650e, zato batalite grupne kupovine, kupi ga skini sta ti treba prodaj ostatak i to sto si uzeo ostace ti dzabe jos ces i zaraditi!
- Astrotrain
nisam skontao da je rešeno da će boki da ide da ga kupi i doveze. mislio sam da će se o tome pričati tek kad se utvrdi ko će i koliko da uleti para.
- TAZZ
To je to Perkele...
I auto ne kosta 700 nego + 100 slep + 80 troskovi + neciji dan.
Lokot na temu Sivi griffin grup buy.
ne bih da zatvaram celu temu gde je ideja teme lazanje... prdno sam i shta vec... i ovakve price naravno.
I auto ne kosta 700 nego + 100 slep + 80 troskovi + neciji dan.
Lokot na temu Sivi griffin grup buy.
ne bih da zatvaram celu temu gde je ideja teme lazanje... prdno sam i shta vec... i ovakve price naravno.
- BOKI 900
- Wheeler Dealer
- Pridružio se: 05 Feb 2013, 00:00
Ajde sad i ja da udarim jednu zavrsnu ko nas Admin svaba KD.
Pre svega imao sam dobru volju.
Losa rec nema potrebe da isplivava jer je volja i ideja bila vise nego dobronamerna.
Licno mi netreba nista sa tog auta a ko me malo bolje poznaje zna da nisam ni zeljan tudjih para,zarada i sl na ovaj nacin.
Ko me ne poznaje mozda mu necu dati priliku nikad za isto.
Nordic je imao finu ideju a ja dobru volju da je realizujemo zarad svih.naravno u svemu tome bi i meni kao ucesniku ove situacije pripao neki deo.
Namera mi nije bila da bilo koga provociram,preispitujem i sl.imao sam ideju da potrosim jedan svoj slobodan dan i logistikom najpovoljnijom uz pare dovezem saab na lokaciju X.
Tu bi svako od zainteresovanih dobio za svoje ponudjene novce ono sto mu treba.
Nijedan auto na ovom svetu se nepopravlja za dz vec sve kosta.naravno da bi u ovoj prici to kostalo daleko manje i bilo korisno svima ponajvise onima kojima su kola neispravna a ne Onima koji su solidarno podrzali ovaj projekat poput reci cu samo Gripija mada ima ih jos.
Kada nam treba deo onda placemo nad cenama i snazno kupujemo kod Ljube,Svete i ostalih derikoza koji na ovakvom saab-u inicijalno zarade 3-5x vise od nabavne cene,a sada kad postoji ,,zdrava,, ideja za grupnim radom postavljaju pitanje,izvode racunice i kalkulisu upravo oni koji su imali losu nameru da u takozvanoj guzvi i brzini prodju 10x jeftinije a oni koji su solidarni ucesnici ispadaju grbavi.
Naravno pored svega pomenutog ostaje pitanje troskova,cuvanja,lezarine takvog auta,skidanja delova,secenja ostatka,i cega sve ne,sto najbolje znaju oni koji su se suocavali sa kupusanjem nekog auta.
U kafanu i da koristi digitron ume svako.
Pored toga verujem da je 90% interesenata za ovu pricu moglo to da resi onako sa pocetka pominjanja ovog auta,tj kupe sami,rashoduju i zezaju se sa sekundarnim sirovinama sami do mile volje,nikom nepolazu racune o ceni dela i prodaju sta i kada hoce.
Ja nemam pojma zaista koliko sta kosta konkretno za saab jer nisam nikad nista polovno kupio sem za 900og koji je van svake konkurencije po izuvanju za delove,ali znam da niko nije propao od prodaje polovnih delova,posebno ne za egzoticne marke i modele.
Takodje znam da sam za mnoga kola obicno crevo sugavo placao po 30-40e,felne i dobre gume 16-17 cola oko 200-300e,farove do 30-200e itd....cena uvek ima raznih ali svaka nerealnost ima svoje granice ako se slazete.
Pre svega imao sam dobru volju.
Losa rec nema potrebe da isplivava jer je volja i ideja bila vise nego dobronamerna.
Licno mi netreba nista sa tog auta a ko me malo bolje poznaje zna da nisam ni zeljan tudjih para,zarada i sl na ovaj nacin.
Ko me ne poznaje mozda mu necu dati priliku nikad za isto.
Nordic je imao finu ideju a ja dobru volju da je realizujemo zarad svih.naravno u svemu tome bi i meni kao ucesniku ove situacije pripao neki deo.
Namera mi nije bila da bilo koga provociram,preispitujem i sl.imao sam ideju da potrosim jedan svoj slobodan dan i logistikom najpovoljnijom uz pare dovezem saab na lokaciju X.
Tu bi svako od zainteresovanih dobio za svoje ponudjene novce ono sto mu treba.
Nijedan auto na ovom svetu se nepopravlja za dz vec sve kosta.naravno da bi u ovoj prici to kostalo daleko manje i bilo korisno svima ponajvise onima kojima su kola neispravna a ne Onima koji su solidarno podrzali ovaj projekat poput reci cu samo Gripija mada ima ih jos.
Kada nam treba deo onda placemo nad cenama i snazno kupujemo kod Ljube,Svete i ostalih derikoza koji na ovakvom saab-u inicijalno zarade 3-5x vise od nabavne cene,a sada kad postoji ,,zdrava,, ideja za grupnim radom postavljaju pitanje,izvode racunice i kalkulisu upravo oni koji su imali losu nameru da u takozvanoj guzvi i brzini prodju 10x jeftinije a oni koji su solidarni ucesnici ispadaju grbavi.
Naravno pored svega pomenutog ostaje pitanje troskova,cuvanja,lezarine takvog auta,skidanja delova,secenja ostatka,i cega sve ne,sto najbolje znaju oni koji su se suocavali sa kupusanjem nekog auta.
U kafanu i da koristi digitron ume svako.
Pored toga verujem da je 90% interesenata za ovu pricu moglo to da resi onako sa pocetka pominjanja ovog auta,tj kupe sami,rashoduju i zezaju se sa sekundarnim sirovinama sami do mile volje,nikom nepolazu racune o ceni dela i prodaju sta i kada hoce.
Ja nemam pojma zaista koliko sta kosta konkretno za saab jer nisam nikad nista polovno kupio sem za 900og koji je van svake konkurencije po izuvanju za delove,ali znam da niko nije propao od prodaje polovnih delova,posebno ne za egzoticne marke i modele.
Takodje znam da sam za mnoga kola obicno crevo sugavo placao po 30-40e,felne i dobre gume 16-17 cola oko 200-300e,farove do 30-200e itd....cena uvek ima raznih ali svaka nerealnost ima svoje granice ako se slazete.
Love SAAB, never GM
- Perkele
- Drug Član
- Pridružio se: 16 Apr 2012, 00:00
- Kontakt:
Ja sam kod ljube platio desnu malu maskicu koja mi je ispala sa branika 60e posto niko drugi nije imao!
- Astrotrain
Stoji sve, nije mi palo napamet nijednog trenutka da uvredim bilo kog člana foruma. Nisam hebeni drhadžija.
SAMO MI OBJASNITE, GDE JE LOGIKA DA PLATIM PUNE CENE delova koji mi trebaju, za sistem "GROUP BUY"
DAJTE BRE LJUDI, 2010e mi crkne twice unit. TRAŽILI SU MI U SRBIJI HEBENIH 300 eura. Naravno, kupio sam ga od Neo Brothersa za 130e(ako se dobro sećam) sa sve IZDRHANOM DHL poštarinom, koja je bila, pa bar jedno 70e. Upravo iz ovakvih razloga se saab kategoriše u grupu "A ŠTA ĆE TI TO, TO JE EGZOTIČNO, ZA TO NEMA DELOVA"
pre moje generalne kod kikija, sveta mi je prodao neispravnu uljnu pumpu po punoj ceni, bez imalo blama.
Moje viđenje stvari je da ja sam bio spreman da izdvojim 150 eura za delove koji mi trebaju, jer mislim da je to karmički ispravno u ovom slučaju.
peace on.
SAMO MI OBJASNITE, GDE JE LOGIKA DA PLATIM PUNE CENE delova koji mi trebaju, za sistem "GROUP BUY"
DAJTE BRE LJUDI, 2010e mi crkne twice unit. TRAŽILI SU MI U SRBIJI HEBENIH 300 eura. Naravno, kupio sam ga od Neo Brothersa za 130e(ako se dobro sećam) sa sve IZDRHANOM DHL poštarinom, koja je bila, pa bar jedno 70e. Upravo iz ovakvih razloga se saab kategoriše u grupu "A ŠTA ĆE TI TO, TO JE EGZOTIČNO, ZA TO NEMA DELOVA"
pre moje generalne kod kikija, sveta mi je prodao neispravnu uljnu pumpu po punoj ceni, bez imalo blama.
Moje viđenje stvari je da ja sam bio spreman da izdvojim 150 eura za delove koji mi trebaju, jer mislim da je to karmički ispravno u ovom slučaju.
peace on.
- MAD SERB
- Kontakt:
znam samo jedno da ce prvi za ovim zazaliti onaj kom se prvom pokvari auto i zatreba deo i onda ce pomisliti .ajeb ali sta cu svaka greska se placa sad koliko skupo znace samo on,ali svaka skola kosta sad koliko- zavisi od dela koji bude zatrebao ,stoji da retko ko od nas hoce da da pare i cuva kuci delove da bi ih imao zlu ne trebalo ali kad zatreba onda stani pani gde,sta ,koliko kosta . Mislim da smo problem sivog resili pa mozemo dalje jer nema potrebe pricati o necemu za sta smo ustanovili da nista dobro nece doneti nikom ako se nastavi u pravcu kojim smo krenuli pa bi za dobrobit kluba najbolje bilo zaboraviti da je ikad i postojala ideja o kupovini