Imam par pitanja, vezanih za prenos kupljenog vozila, najbolje bi bilo ako neko ima iskustva ili radi na tim poslovima da mi resi dilemu, a mozda ce i trebati nekome.
Nakon kupovine vozila potrebno je od papira resiti:
1. Kupoprodajni ugovor
2. Platiti porez na ime vlasnika u roku od 15. dana od zakljucenja ugovora
3. Odjaviti vozilo-ukoliko zelite overiti ovlascenje da ovo mozete uraditi umesto vlasnika.
Ono sto mene muci:
Koliko vazi kupoprodajni ugovor??? (bitno mi je jer sam citao po netu da negde kao traze da bude iz tekuce godine, negde pise da je trajan).
Ja sam sve sto se tice papirologije resio, cak i overio ovlascenje za upravljanje vozilom, da mogu da odjavim itd.
E sad, auto je registrovan do 27.10.2016.
Moj problem je ovaj:
Ja zelim da ga vozim do tada i nakon toga ne zelim da ga registrujem bar godinu dve dok ga ne sredim onako kako sam zamislio.
Da li je dovoljno da samo odjavim auto po isteku registracije i za godinu ili dve odem sa odjavljenom saobracajnom, ugovorom i resenjem da je placen porez na prenos i registrujem auto?
Ili moram da odjavim auto, zamenim saobracajnu i tablice, pa kada istekne registracija da ga odjavim opet sa tom saobracajnom koja je na mom imenu i vratim tablice sto ce naravno da me kosta za cenu tablica i saobracajne koje ce trajati oko dva meseca?
Prenos vozila-sta i kako oko papirologije *POMOC
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
- TAZZ
- Pridružio se: 07 Jul 2013, 14:23
Re: Prenos vozila-sta i kako oko papirologije *POMOC
Mora da se plati porez.
Porez
Porez
Porez
U roku od 15 dana od overe ugovora.
Kada ces registrovati, i ostalo uraditi nije bitno.
Dakle.
Ugovor overiti.
Podneti za porez u poreskoj na terutoriji opstine prodavca.
Platiti porez u roku od 15 dana od overe.
Ostalo...
Kada oces.
Valjalo bi i odjaviti auto i vratiti tablice u roku od mesec dana od isteka registracije.
Sent from my m2 note using Tapatalk
Porez
Porez
Porez
U roku od 15 dana od overe ugovora.
Kada ces registrovati, i ostalo uraditi nije bitno.
Dakle.
Ugovor overiti.
Podneti za porez u poreskoj na terutoriji opstine prodavca.
Platiti porez u roku od 15 dana od overe.
Ostalo...
Kada oces.
Valjalo bi i odjaviti auto i vratiti tablice u roku od mesec dana od isteka registracije.
Sent from my m2 note using Tapatalk
B235R///Mackanized by TAZZ
400NM of torque! Spool it!
400NM of torque! Spool it!
- Bagzi93
- Drug Član
- Pridružio se: 19 Feb 2013, 00:00
Sve ti dobro rece Taz. Kad se odjave tablice, auto moze da ti sedi kolko hoces kuci i da ga registrujesbkad hoces. Tacno je da bi bilo pozeljno da po isteku registracije treba da se vraze tablice bar za mesec dana. Brat je skoro kupio auto pa je radio sve kao sto Taz rece. Jedino je tablice odjavljivao( vracao u MUP) onaj na koga se auto vodi( mislim da ne mozes da odjavis sa ovlascenjem). Brat je slao tablice i saobracajnu tom liku u Lazarevac.inace ako hoces da ga odjavis sad i prevedes na sebe do isteka registracije kostace te oko 5000-6000( nova nalepnica, tablice i saobracajna). Do duse nzm da l moras da menjas tablice ako je auto iz tvog grada.
- goransaab
- Pridružio se: 12 Feb 2014, 15:23
- Jolly
- Pridružio se: 09 Okt 2013, 14:45
- Kontakt:
Ma najbitnije mi je da znam da taj ugovor i potvrda o placenom porezu vaze trajno. Jer ga ne bi registrovao neko vreme. Verovatno cu uskoro da bacim temu na forum-nije Saab...jbg :)
Sve papire sam resio, platio porez-dobio potvrdu uredno, overio ugovor i na sve to jos i ovlascenje uradio. A znacilo bi mi da ne moram bas da dajem pare na tablice i novu saobracajnu sada pa da za mesec dana odjavljujem auto ponovo na moje ime. Jer bi onda tada kada registrujem opet placao tablice saobracajnu i nalepnicu, pa da ne placam duplo.
Uzeo sam ga u Nisu, pa mi nije problem da odem da odnesem tablice da se odjavi po isteku registracije-bilo isao na ovlascenje ili sa bivsim vlasnikom, svejedno.
Hvala puno na odgovorima, morao sam da pitam, iako sam za svaki slucaj procitao sve po zvanicnim sajtovima. Ali opet, nigde nije pisalo koliko ta papirologija vazi pa zato.
Sve papire sam resio, platio porez-dobio potvrdu uredno, overio ugovor i na sve to jos i ovlascenje uradio. A znacilo bi mi da ne moram bas da dajem pare na tablice i novu saobracajnu sada pa da za mesec dana odjavljujem auto ponovo na moje ime. Jer bi onda tada kada registrujem opet placao tablice saobracajnu i nalepnicu, pa da ne placam duplo.
Uzeo sam ga u Nisu, pa mi nije problem da odem da odnesem tablice da se odjavi po isteku registracije-bilo isao na ovlascenje ili sa bivsim vlasnikom, svejedno.
Hvala puno na odgovorima, morao sam da pitam, iako sam za svaki slucaj procitao sve po zvanicnim sajtovima. Ali opet, nigde nije pisalo koliko ta papirologija vazi pa zato.