Hahaha..."verbalnu dijareju" hahahaha....pascu sa stolice
Pazi sad dijareju

........prvo i osnovno treba da znas,da na ovom forumu ,masa clanova,iako vole ili voze saab,isto tako vole ili su vozili i druge kvalitetne brendove,koji umeju da nabace osmeh na lice.
Gledajuci tako ,s te tacke gledista,ovde ces sresti DOBRE poznavaoce
JDM-a,Bmw-a,Mercedesa,Opela (njega spominjem zbog Kd-a inace je kofa

).......pa ces onda ovde sresti ljude kojima svakodnevno prolazi kroz ruke dosta razlicitih marki automobila sto ih cini REALNIM poznavaocima materije,pa ces onda sresti inzinjere iz oblasti masinstva,pa ces onda sresti strastvene ljubitelje SAMO saab-a,gde ih je dugogodisnje ucenje iz samo te oblasti oko tog brenda - mnogo cemu naucilo.
SVI OVI pobrojani CLANOVI,s'obzirom da komuniciramo na SAAB forumu,iz kulture i kucnog reda,NIKADA ti nece reci da je HONDA shranje,a da je SAAB svemirski brod,ali ce ti ukazati na neke stvari koje ti saab MOZE PRUZITI u odnosu na hondu.To nije nikakvo postavljanje nogu tebi kao prodavcu honde,ili ulizivanje prodavcu saab-a,vec gole cinjenice,koje su jednostavno takve kakve jesu.
Dakle
- Udobnost (tvoja honda je smesna)
- Turbo (honda ga nema)
- Oprema (koze,dugmici i te fore).....opet hondi fali
itd....
Dakle kao sto si i sam rekao,totalno dve razlicite filozofije,dva razlicita auta,i sad se samo namece pitanje STA TEBI U STVARI TREBA !?!? Jel me kapiras ? Profili kupaca ta dva brenda su ustvari razliciti ljudi....ako gledamo iz ugla njihove "pasije".
Ali .....uopste nije slucajno da se oba brenda zateknu i kod preprodavca,ili da iz neke zamene dodju kod nekoga itd...Tada nastaje problem jer prakticno ni sam prodavac,ma koliko iskreno zeleo da ti isprica pricu,on ustavri ne raspolaze sa dovoljno podataka jer on sam nije imao vremena da ga dovoljno upozna.Kapiras?Evo ti par primera nekoliko clanova sa naseg foruma;
- Perkele - zna svaku sitnicu na svom 9-5.Ali s-v-a-k-u !!!! Znaci kada ti kaze NEMA mulj,onda ga nema i tu je kraj price.Nema skidanja kartera i provere.Zasto.Pa skidan je ....on ga je skidao zbog sebe,a ne zbog eventualnog kupca
- Tazz - doktorirao svoj 9-5 i zna kako auto dise,a ne kako radi ili dali ima ili nema mulj.Odlican poznavalac,ume,ima i voli.....pa i kad ga nesto interesuje da eksperimentise,on se nece skrasiti dok mu ne nadje "tu jebu" koja ga je zanimala......
- Gripen - drzi svoj 9-5 kao bebu.Kako se nakaslje odmah stizu delovi (krsteni),i odmah inekcija da ozdravi.Kakav qurac mulj i te fore kad on skida i proverava to "svaki cas"
itd (da ne nabrajam dalje)....
Dakle shvatio si poentu moje price......Vrhunski saab 9-5,od vrhunski dobrog vlasnika,ima vrhinsku cenu,i vrhunsku opremu,i vrhunski turbo,i vrhunsko uzivanje pruza,ALI TO MORA vrhunski da se plati.
Ako ne platis na mostu,platices na cupriji.
Ako mi ne verujes,pitaj ove koje sam ti nabrojao......
Pitaj

Tazz-a,Perkelea,ili Gripena,za koliko KES para bi se iselili iz svog auta i otisli peske kuci.
Od TE cifre,koju cujes od njih,oduzmi cifru za koju mozes da kupis bilo koji 9-5 koji ti se svidja,i budi siguran da ces u kratkom roku TU razliku koja ti se pojavljuje ,vrlo brzo survati u njega.
Na sve to dodaj svoje "trkacke" afinitite

,i budi siguran da ce se cifra progresivno povecavati.
Ako si planirao
- da "pakaujes" asfalt

za sobom bez da nesto susne ili mrdne,
- da ti auto drzi krivinu kao "mace za tepih"

,
- da sve bude kako treba i da sve savrseno funkcionise

,
- da se ljuljuska porodica u njemu kad se krene na more

,
- a sve to nocu unutra svetli kao "bozicna jelka"
- i da SVE TO stane u 2-3 soma

,odmah da znas da si se malo preracunao

(da ne kazem zahebao ).
Mislimmm moze - ali ne moze da nosi SAAB znacku na haubi
Sto se tice konkretno tvog pitanja za konkretno ovaj primerak....budi siguran da ukoliko neko zna nesto vise
(bilo lepo bilo ruzno),da ce ti sigurno reci.
Neko je cini mi si juce pitao za onaj kragujevacki teget,i receno mu je da ga zaobidje.To je nekad sasvim dovoljno......tako da budi siguran da ovde nema tajni......pa cak ni onih koje mislis da bi mogle da postoje.......
Da ne kenjam puno,ali svaki koji je krsten mi znamo,tako da idi slobodno i gledaj auto ili konkretno pitaj sta te zanima od cena,ili eventualnih anomalija koje vidis i sve ce ti se reci bez uztezanja.
Nema ovde niko dlake na jeziku,vec samo iznosimo cinjenice kada smo 100% sigurni u nesto.Ako niko nezna ovaj auto toliko dobro,onda je to tako....jel glupo je pljuvati po necemu ili necijem a da to nije osnovano nekim ozbiljnim cinjenicama......
Kad pod haubom "nemas motor",a imas zelju da ga imas,to zadovoljstvo ce te kostati od soma do soma ipo u zavisnosti koliko ga nisi imao pre pocetka radova....i sad mozemo da pricamo o tom motoru za te pare tri dana dali je on ok ili ne,ali to u proseku toliko kosta kod nas u praksi.
Turbina - okrenes Uzice i imas odmah reper posto je reparacija.Oko trista evropskih ako se ne varam....servis tipa ulje ,svecice i to....klasika.Kolko para toliko muzike.Odkud znam sta hoces da sipas.Jel ono sto treba ili ono sto "moze da izdrzi"......ne znam sta imas kao osnovnu ideju o tom evetualnom saabu koji bi kupio.Jel ti treba za voznju od tacke A do tacke B i da to sve bude ususkano,ili ti treba auto za "kurcenje",da imas mogucnost da "brijes"sve gde stignes.To nam prvo reci da bi znali u kom pravcu pricamo......Standard je jedno,medjutm,mozda ti pozelis neki drugi turbo,neki drugi klip,neki drugi disk i plocicu,neku drugu mapu i sve ono sto treba da je isprati,.....pa mozda pozelis vise od onoga sto se zove "safe",i onda to sve ide u neku drugu dimenziju.......kapiras?
Da budem iskren,ja slutim u najavi da nemas laku nogu na gasu.......A?
Otvori dusu,zamori tastaturu,i kazi lepo sta hoces i koliko imas ideju da potrosis za to planinarenje.
Odmah ti kazemo kako stoje stvari

..........
P.S.
Koju hondu vozis?...koji je model u pitanju?
Na kom je forumu pisao hagor o saab-u?
Jel na CBC-u ?
Pricaj slobodno ,sta si se "stiso"