Sa Saab-om sam se prvi put sreo kada je komsija prodao trkacku Alfu GTV i kupio nov Saab 900 Turbo a bilo je to 1980. Crvena neman me je ocarala na prvi pogled tada kao 15. godisnjeg klinca koji se zanima za automobile i postala tiha patnja za koju realno nikad nisam imao priliku. Neobican i jedinstven dizajn avangardan za ljude sa stilom kakav je moj komsija advokat i bio.
Naime Volvo 264DL sam imao jos davne 1986. godine, sestak diesel tezak kao tenk automatik. Auto sa kojim je moj otac presao pola miliona km i ja jos 100k. Kvarilo se to cudo redovno, orjentisan samo na jedan servis (Univerzal) ali guralo se nekako. Posle toga slede Holandjani 340 prvo benz 2000ccm, pa onda benz 1400ccm . Kasnije napustam Volvo vozila, izleti u BMW 318is, Peugeot 405 koji su mi 1994. ukrali sa 40.000km i od tada nikad vise nov auto ne kupujem. Kupim polovan Volvo 340 diesel koji me je razvaljivao 2-3 godine sa kvarovima a ide kao slina. Posle 1998 opet mesam firme da bi 2002 uzeo Volvo S40 2000ccm benz sa 140ks. Na kraju od 2006. sam na Fiat Marea karavan 1.9jtd 110ks i doslo vreme da se menja auto koji me super sluzio. I pogadjate koji proizvodjac je prvi pik.

Konkretno interesuje me 9-3SS ali sam poprilicno nesiguran oko motora. Vozio sam Alfu 159 sa dizelom od 150ks ali brate taj auto po gradu trosi kao popizdeo, nikako ispod 12l sto mi je stvarno mnogo. Iako mi je taj motor u SAAB-u bio najinteresantniji ozbiljno me odbija ova potrosnja. Jbg tipicno Srpski, ja bih i da ide kao nevreme i da trosi kao upaljac

Sve u svemu pratim i citam forum, super je.