Zamena audio player-a sa monohromatskim displey-em

Korisnikov avatar
spoonman
Pridružio se: 03 Okt 2012, 00:00

Zamena audio player-a sa monohromatskim displey-em

Postod spoonman » 09 Dec 2012, 14:38

1. Da li je neko menjao player sa monohromatskim displey-om za onaj sa lcd i navigacijom. Da li postoje prepravke? Gde se moze nabaviti LCD player? Koliko sam shvatio, navigacija ne radi na nasem podruchju!?

2. Mislim da imam samo deo od mogucih 13 zvuchnika u autu (Linear). Koje su dimenzije i ima li neko preporuku za ugradnju istih? Slika

TNX Slika

Korisnikov avatar
spoonman

Re: Zamena audio player-a sa monohromatskim displey-em

Postod spoonman » 13 Dec 2012, 22:24

Niko ? Nista ? Slika

Korisnikov avatar
Atila Han
Pridružio se: 26 Nov 2012, 00:00

Postod Atila Han » 22 Dec 2012, 14:55

Cao Spoonman,

ako zelis da nadogradis, sa novim navigacionim sistemom original SAAB, to ti je skuplja varijanta nego da kupis neki navigacioni sistem neke druge marke /Pioneer, Kenwood itd. itd./ i ugradis ga dodatno npr. na mestu gde ti stoji cd player, uz par modifikacija sto se tice prikljucaka. A sto se tice prepravki, ukiliko ugradjujes original sistem SAAB, nisam siguran ali mislim da postoje, jer funkcije nisu iste, a i obicno cak i kod obicne ugradnje AUX kabla, mora prepravka da postoji, tako da verujem da ih i ovde ima, sto je onda moguce uraditi samo u nekom servisu koji ce prprogramirati tvoj audio sistem. Najbolju informaciju ces dobiti ako okrenes neki od servisa nrp. Saaboter ili Servis Sveta i pitas, ili mozda nekog sa foruma, mada vidim da do sada nisi bas dobio neku informaciju. Inace ja postavljam, danas, post o tome kako sam ja zamenio novi CD player, druge marke, sa odvojenim dvosistemskim zvucnicima napred, elipsastim zvucnicima pozadi i Woofer kutiju sa pojacalom u gepeku, malo se oduzilo ovo postavljanje, zbog vremena koje nisam imao, a i vremena koje oduzima da se pripreme slike i opisivanje.

Sto se tice tvog ozvucenja, verovatno imas isto sto sam i ja imao u mom, a to je ozvucenje Premium 150w, marke Pioneer, znaci dva zvucnika od po 17cm /6.5"/ napred u vratima, koji rade na 2ohm-a, dva zvucnika po 8,9cm /3.5"/ na kontrolnoj tabli od po 4-ohm-a, jedan centralni zvucnik u sredini na kontrolnoj tabli i dva pozadi na zadnjoj plazi od po 10cm /4"/ i 4-ohm-a, sa jednim pojacalom ispod vozacevog sedista sa tri kanala /1x14w + 2x30w/ i gura dva zvucnika u vratima i onaj u sredini. Postavicu ti link ovde da bi video sta sam ja postavio na njihova mesta, koji modeli i kako je to uradjeno.

Ako imas jos nesto slobodno pitaj, nadam se da sam ti malo pojasnio i pomogao ti.

Pozdrav. Slika

Korisnikov avatar
spoonman

Postod spoonman » 23 Dec 2012, 00:56

Car si!
Hvala na odgovoru.

A jos dva pitanja... ???

1. Da li mogu da se ugrade na vec postojecu instalaciju.... samo par elipsa u zadnju policu?

2. Moze li se ugraditi neka djunta sa lcd panelom na mesto ovog playera, a da se povezu komande na volanu sa istim... ?

Da li si se bavio tim temama?

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 23 Dec 2012, 19:09

spoonman je napisao:Car si!
Hvala na odgovoru.

A jos dva pitanja... ???

1. Da li mogu da se ugrade na vec postojecu instalaciju.... samo par elipsa u zadnju policu?

2. Moze li se ugraditi neka djunta sa lcd panelom na mesto ovog playera, a da se povezu komande na volanu sa istim... ?

Da li si se bavio tim temama?
Sto se tice ugradnje dodatnih elipsi, nije nemoguce, ali ne savetujem. Ako nemas vec elipse pozadi original, pa da zamenis sa novim, vec samo da ih dodas na vec sabu instalaciju, npr. Premium 150W, to ce ti onda biti budzenje, i izgubices na kvalitetu, nista nisi uradio, bice ti samo gore nego sada. Jedina ti je varijanta, da zamenis ceo audio sistem, dakle, CD-player neke druge marke, pa na njih da instaliras cetiri zvucnika, kao ja, npr napred odvojene dvosistemce i nazad elipse. Problem je sto tada ukoliko ugradjujes novi CD-player ne mozes da iskoristis zvucnike koji su ti napred u vratima, jer oni rade na 2-ohm-a, a player je na 4-ohm-a. Dakle da pojednostavimo, ili ostavljas takvu instalaciju kakvu imas, ili menjas sve ako zelis nesto jace i kvalitetnije.

Sto se tice "DJUNTE", pojasni mi malo, ali ako sam razumeo dobro, mozes da kupis neki drugi CD- player i da povezes na volan samo ako marka novog player-a pravi i prodaje poseban kabal koji se prikaci na komande volana. Ne znam koliko je to moguce naci kod nas.
Ja imam Kenwood i moguce je to uraditi, ali nikad nisam kupio taj kabal. Kad se setim u nekom sam poslu i tako sam saziveo sa time, jer sam mislio da promenim moj player, i tako je ostalo, uvek nesto drugo se radi i ispreci kad se setis.

Pozdrav.

Korisnikov avatar
AERO
Pridružio se: 25 Dec 2011, 00:00

Postod AERO » 24 Dec 2012, 01:06

Atila Han je napisao:Sto se tice "DJUNTE", pojasni mi malo,
Slika Slika Slika E Atila - slatko si me nasmejao......
Tacno ti zamisljam facu dok si citao spoonman-ovu poruku gde se pitas:
- Sta mu je sad ova djunta Slika Slika Slika Slika Slika ............ Slika

Ispao si malo iz fazona dok si bio u inostranstvu,ali recimo kad hocemo da promenimo neko fabricko izdanje necega,i da stavimo (ubudzimo) nesto drugo,setimo se scene iz filma "Nacionalna klasa" gde postoji jako komicna scena upravo sa djuntom.
Evo pogledaj:

Korisnikov avatar
spoonman

Postod spoonman » 24 Dec 2012, 01:11

Slika Slika Slika

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 25 Dec 2012, 01:04

AERO je napisao:
Atila Han je napisao:Sto se tice "DJUNTE", pojasni mi malo,
Slika Slika Slika E Atila - slatko si me nasmejao......
Tacno ti zamisljam facu dok si citao spoonman-ovu poruku gde se pitas:
- Sta mu je sad ova djunta Slika Slika Slika Slika Slika ............ Slika

Ispao si malo iz fazona dok si bio u inostranstvu,ali recimo kad hocemo da promenimo neko fabricko izdanje necega,i da stavimo (ubudzimo) nesto drugo,setimo se scene iz filma "Nacionalna klasa" gde postoji jako komicna scena upravo sa djuntom.
Ma pusti ga sejlak covek rodjen u Beogradu, i jos plus pola zivota ziveo u inostranstvu .. Slika

Zezamo se naravno, veruj mi da je daaaaaavno bilo kada sam gleado Nacionalnu klasu, i to ko zna da li sam je i tada odgledao kako treba Slika

Korisnikov avatar
CYLON
Pridružio se: 10 Jul 2012, 00:00

Postod CYLON » 31 Jan 2013, 19:55

Vrlo bitna stvar svaki deo elektronike na primer radio , cd player ili nešto tog tipa mora prvo da se razvede, pa kada se ubaci nešto drugo onda mora da se venča sa autom ali ne sa Slika nego sa TECH 2 dijagnostikom., a za neke komplikovanije stvari ponekad treba i SECURITY ACSSES CODE
САК ИТ ОР ДАЈ

Sierra-Alpha-Alpha-Bravo

Korisnikov avatar
Atila Han

Postod Atila Han » 31 Jan 2013, 22:22

CYLON je napisao:Vrlo bitna stvar svaki deo elektronike na primer radio , cd player ili nešto tog tipa mora prvo da se razvede, pa kada se ubaci nešto drugo onda mora da se venča sa autom ali ne sa Slika nego sa TECH 2 dijagnostikom., a za neke komplikovanije stvari ponekad treba i SECURITY ACSSES CODE
Kod mene to nije bio slucaj, sve uradjeno i povezano, i naravno radi bez ikakvog problema, bez da sam kacio i menjao nesto na TECH2 dijagnostici, putni kompjuter radi bez problema ali ne pokazuje informacije za radio, sto je i normalno .. to je sto se tice audio instalacije, nema vise originalnog CD player-a ni pojacala ispod sedista, nije potrebno kaciti se na TECH2 jer nova instalacija uzima samo originalne zice za struju i zvucnike, sto nema veze sa kompjuterom, jedino sto moras da se oprostis od koriscenja originalne table sa dugmicima za radio i nema koriscenja dugmica na volanu /osim ako ne prikacis dodatni kabal za volan, koji kao opciju kupujes od marke tvog novog CD player-a/ .. ukoliko menjas delove tvoje audio instalacije sa istim, samo novijim ili polovnim koji rade, ili nadogradjujes novu opremu /AUX kabal, CD charger, itd/ tada moras da se kacis na TECH2 ..

Korisnikov avatar
spoonman

Postod spoonman » 31 Jan 2013, 23:20

Gde da odem u BG da mi neko ukljuci AUX opciju i opciju blinkanja lampice za alarm tj. alarm ready? Kol`ko kosta to zadovoljstvo?

Korisnikov avatar
CYLON
Pridružio se: 10 Jul 2012, 00:00

Postod CYLON » 01 Feb 2013, 18:55

Da ali veoma je poželjno šta god da radiš da se stari delovi razvedu, jar ako prodaš auto i nekome sine da sve vrati na fabričko neće moći bez starih delova jer su ostali venčani sa autom. Znam za primer kada je čovek kupio 93 i hteo da stavi fabrički radio nije moglo da se venča jer prethodni koji je bio izvađen nije bio razveden.
САК ИТ ОР ДАЈ

Sierra-Alpha-Alpha-Bravo

Povratak na “SAAB 9-3 SS MY 2003-”